fredag, februari 03, 2012

Kallt!

Det har varit en mild vinter hittills, men nu har kylan slagit till. Just nu är det -30 grader ute, men värst är nog ändå att det bara är 18 grader inne. Jag och Chansa har inte varit ute speciellt mycket de senaste dagarna. Det beror dock mest på mig, inte på Chansa. Hon går mer än gärna ut trots att det är kallt och får inte speciellt mycket köldkramp heller. Igår morse hoppade hon några steg på tre ben och liksaå när vi var ute nu ikväll, men annars går det bra. Men det är klart, hon håller sig ju i rörelse hela tiden.

Det är väldigt vackert ute när det är kallt och solen lyser, så nu saknar jag kameran ännu mer. Fast idag fick jag meddelande om att den är klar, så jag hoppas på att kunna få tid att hämta den i början av nästa vecka.

Jag och Chansa tränar dock en del även när vi håller oss inomhus. Jag nöter envist på med ingångarna framifrån och genom att tänka på min kroppshållning så har hon gjort stora framsteg. Jag upptäckte att om jag står för stelt och tittar rakt på henne så stannar hon betydligt längre ifrån mig än om jag slappnar av lite och tittar antingen neråt eller rakt upp i luften.

Hon vill gärna söka ögonkontakt och det är nog en av anledningarna till att hon satt sig för långt ifrån. Jag har också varit noga med belöningsplaceringen, d v s belöningen kommer bakom mig så att hon måste springa mellan mina ben för att komma åt den. När vi tränade idag siktade hon rakt mellan mina ben, men när hon insåg att hon inte kunde komma igenom satte hon sig i precis perfekt position, så träningen går i alla fall framåt.

Tidigare ville jag ha ingång direkt in till sidan på alla moment utom apporteringsmomenten, men jag har nu bestämt mig för att köra på ingång framifrån på allt. Hennes ingångar på raka inkallningar och på hoppet är ändå inte speciellt bra, så vi kan lika gärna ägna vintern åt att få till fina ingångar framifrån.

Vi tränar också lite på framförgåendet, så gott det går inomhus, och på stadga i ligg och sitt (på ståendet har hon redan otroligt bra stadga). Lite detaljer i fritt följ filar vi också på. Det är dock inte det lättaste momentet att träna med Chansa när hon är lite understimulerad. Hon blir lätt frustrerad och då kommer också stötar, nyp och skall.

Men annars tycker jag inte att det är några problem med några vilodagar. Chansa är så mysig och gosig och har inte alls något emot att ligga i mitt knä i soffan i flera timmar. Fast i helgen är jag ledig- både lördag och söndag!- så imorgon kommer det att bli en långpromenad oavsett vilken temperatur termometern visar.

Inga kommentarer: