tisdag, februari 21, 2012

Skidtur

När jag kom hem efter att ha jobbat på morgonen var det 3 plusgrader och strålande sol. Jag fick en plötslig lust att ge mig ut och åka skidor, så jag hämtade skidorna från förrådet och gav mig ut. Jag åkte inte speciellt mycket förra året och Chansa fattade aldrig riktigt poängen med det och för att lära henne vad skidåkning går ut på åkte vi bara i de spår som är uppdragna i bostadsområdet och på fotbollsplanen.

Det gick mycket bättre än vad det gjorde förra året, men jag kan inte påstå att det blev mycket till drag. Chansa var taggad, fast hon knappast kan komma ihåg vad skidåkning handlar om, och det blev en hel del pip och gnäll. Hon ville hemskt gärna springa, men problemet är att hon springer fram och tillbaka. Hon springer ut, drar ibland lite grann och springer sedan tillbaka till mig. Det kan dock möjligtvis gå att åtgärda genom att korta expanderlinan. Eftersom det mest trasslade med linan när vi började åka så kortade jag av den och höll den i handen ett tag och då drog hon faktiskt ganska bra en stund. När jag cyklar/går med midjebälte har jag en kortare expanderlina så nästa gång ska jag testa att använda den istället.

Andra varvet vi åkte gick betydligt bättre så det finns hopp om att det kommer att gå att åka skidor med henne. Hon drog visserligen inte så mycket, men på slutet sprang hon mestadels vid sidan, vilket är betydligt bättre än att springa fram och tillbaka. Jag förvånade dock mig själv med att ha betydligt bättre kondition än vad jag hade väntat mig. Jag misstänker dock att jag kommer att få träningsvärk i morgon. Jag känner av några muskler i axlarna som jag inte visste att jag hade. Men det var härligt med en skidtur och det kommer definitivt att bli mer skidåkning i vinter!

Sedan sist jag skrev har det inte hänt mycket. I onsdags var det årsmöte på klubben och smörgåstårtan som serverades var absolut värd den kylslagna cykelturen dit. När Chansa får dra så får ju inte jag röra så mycket på mig, så det blir väldigt kallt om fingrarna att cykla med henne och eftersom det var -14 så var mina fingrar alldeles stelfrusna när vi kom fram.

I lördags var jag ledig och då blev det förstås en långpromenad, som dock inte blev riktigt lika lång som jag hade tänkt mig. Det blåste väldigt mycket och i stort sett alla promenadstigar, skoterspår och gångvägar hade drivit igen. Även bilvägarna hade drivit igen rejält så det var inte speciellt kul att gå där heller. Tyckte jag i alla fall; Chansa hade kul ändå. På lördagkväll var det mattes tur att få ha kul. Jag och Gittan var på Bishop's Arms, drack öl/vin, pratade och hade trevligt.

Nu är det dags för kvällsfika och detta står på bordet och väntar:

 Jag är inte speciellt förtjust i semlor, men brukar i alla fall "tvinga" i mig en semla per år och då oftast på fettisdag. Det fick bli en lyxsemla; de är lite godare än vanliga semlor.

Te är jag dock väldigt förtjust i och i kväll drack jag mitt te ur min Londonmugg med tunnelbanekarta (bl a med stationerna Tower Hill och Bank/Monument, där vi ofta var på vår Londonresa)

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt väder, vi hade samma väder här i dag men allt är bara is så det går knappt att gå någonstans. :-( Så här kommer det att vara ett tag här nu. Jag vill ha snö och vinter, sen vår. Vårvinter hoppar jag gärna över.