fredag, april 22, 2011

Långfredagspromenad

Idag har jag och hundarna gått en promenad i skogen. Vi var ute i 2,5 timme och jag passade också på att lägga varsitt spår till dem. Jag började med att binda upp hundarna och gå ut spåren. Lyles la jag i skogen och Chansas på lägdan. Sedan fortsatte vi promenaden, stannade och fikade lite och så promenerade vi tillbaka till spåren och spårade innan vi gick hem igen.

Chansa satt snällt och väntade medan jag la ut spåren.

Flygande belgare.

Bus

Attack!

Det är fortfarande väldigt blött på vissa ställen, men det bekymrar inte hundarna.

Kamp om en pinne...

...som Chansa vann, trots att Lyle hade ett bättre grepp.

Chansa försöker få igång en till kamplek.

Hon är verkligen riktigt snygg, mallen min.

Här ser man att rasen har ett ursprung som vallhund.

Det är inte lätt att fota en hund som spårar i så hög fart som Lyle. Jag orkade inte hänga på utan släppte linan och lät honom spåra själv istället.

Lyle har hittat spårslutet, en halv tennisboll (får Chansa leka med dem ett par gånger är det bara halvor kvar).

Chansa tog upp sitt spår bra, men eftersom jag fick hoppa över ett vattenfyllt dike efter ca 5 m trodde hon att hon var fel och testade att bakspåra innan hon bestämde sig för att rätt riktning nog ändå var över diket.

Chansa spårar koncentrerat och med ganska lagom hastighet (i alla fall om man jämför med Lyle).

Chansa hittade pinnen i slutet och fick byta den mot mjukost och lek med den halva tennisbollen.

Hundarna var rätt trötta, så på vägen hem gick de båda två fint i kopplet utan att dra det allra minsta. Nu ligger de och sover gott båda två och det kommer de nog att göra resten av kvällen. Själv ska jag koka vatten, koka vatten och koka vatten så att vi har för ett tag framöver. Jag är redan trött på att koka vatten hela tiden. Jag hinner knappt koka förrän det är slut, men nu har de tydligen i alla fall identifierat crytosporidiumparasiten och den påverkar bara människor, så nu slipper jag i alla fall koka vatten till hundarna.

Inga kommentarer: