lördag, april 23, 2011

Påskpromenader


Ännu en dag med strålande väder, så självklart blev det en del aktiviteter med hundarna. Först cyklade jag med Lyle till skogen, där vi promenerade ett tag. Jag la också ett spår till honom som han fick frispåra. Han har inte frispårat sedan vi gick specialkurs rapport, så han fattade inte först vad han skulle göra. Men när jag ropade tillbaka honom och visade honom ordentligt på spåret spårade han bra och tog alla vinklar, trots att det gick väldigt fort.

Innan vi cyklade hem igen la jag också ett spår till Chansa. När jag och Lyle kom hem bytte jag kläder, eftersom jag var alldeles för varmt klädd och sedan cyklade jag och Chansa till skogen. Vi började med att promenera en kort bit och sedan fick hon ta spåret.

Spåret gick i väldigt snårig terräng, men hon spårade bra. Jag hade lagt en skogspinne efter ungefär halva spåret och en vanlig spårpinne i slutet. Hon hittade skogspinnen, men var lite osäker på vad hon skulle göra med den så jag fick uppmuntra henne lite så att hon skulle komma med den och byta med lite mjukost och leka lite, men hon var mest intresserad av att fortsätta spåra. Pinnen i slutet plockade hon upp fint.

Lyle leker med kongen.

Han blev varm efter cykelturen och leken och la sig i en vattenpöl för att svalka sig.

Snygga lakritstrollet.

Svalkar sig i en snöhög.

Man kan knappt se vad som är fram och bak på honom när han njuter av svalkan.

Snyggingen.

Chansa svalkade sig också i snön.

Snygga mallen poserar.

Vi övade lite självkontroll med kongen, d v s att hon ska ligga/sitta kvar medan jag kastar den och vänta på kommando för att få hämta den. Här har hon hämtat den.

Det är synd om Chansa som har en matte som är så dålig på att kasta, men att kongen fastnade i ett träd var inget problem för henne.

Sammanlagt var jag ute med hundarna i 3 timmar, så nu räknar jag med att de ska vara trötta och nöjda resten av kvällen. Själv ska jag äta en god påskmiddag med kokt potatis och sillröra och laxsmörgås med gravlaxsås. Sedan blir det nog en tidig kväll, för i morgon ska jag jobba och nu när jag har varit ledig så länge är jag inte precis van att stiga upp på morgonen.

Jag hoppas dock att det blir en lugn kväll. Här har ungarna redan börjat smälla raketer och det var någon som smällde en mitt inne i bostadsområdet precis när jag och Lyle var på väg till skogen. Han blev rädd och kastade sig framför cykeln så att jag cyklade över hans tass, men eftersom jag bara fortsatte att cykla framåt hängde han med och kom över rädslan på vägen till skogen.

Nähä, så blev det förstås inte. Precis när jag skrev det sista började det smälla här utanför :-(

Inga kommentarer: