torsdag, april 21, 2011

Veterinärbesök och onsdagsträning

Igår hade jag tid hos veterinären med Lyle. Med mig skulle jag ha ett urinprov från morgonen och det gick betydligt lättare än vad det gjorde förra gången. Hos veterinären tog de också nya blodprover. Sjåpig som han är skrek han till lite när hon stack honom och precis som förra gången så skrek han till och sprattlade ännu värre när hon släppte på stasen.

Jag fick sedan sitta och vänta på resultatet på urin- och blodproverna. De visade sig vara helt normala. Det är ju på sätt och vis bra, men faktum är ju att han dricker och kissar väldigt mycket. Veterinären trodde att det kanske kunde vara ett psykiskt problem, att han är stressad eller inte mår bra på annat sätt. Det är möjligt att det är så, men det är svårt att lista ut vad det är han inte mår bra av och möjligtvis ännu svårare att göra någonting åt.

Efter veterinärbesöket gick jag och Lyle en promenad längs strandpromenaden och sedan var han ganska trött hela dagen. Därför blev det bara Chansa som fick följa med på onsdagsträningen. Vi cyklade dit och kom lite tidigt, så vi hann träna lite grann innan alla andra kom. Då gick allt jättebra, men så fort det kommer andra hundar blir hon svår att få kontakt med. Därför ägnade vi en stor del av kvällen åt att bara stå bredvid och titta på och prata med folk. Speciellt kul var det att träffa Stina och Hekla, som var hemma i stan på besök.

När det inte var så många kvar tränade jag lite till med Chansa och vi fokuserade på att träna platsliggning och fritt följ. Någon hade också tagit med ett hinder, så jag testade det också med henne. Vi har ju inte sett ett hinder sedan i höstas så jag trodde inte att hon skulle komma ihåg, men det gjorde hon. Hoppet för lydnadsklass I klarade hon bra; det blev bara ett snett sättande. Hon klarade också att hoppa ut från mig och med lite hjälp kunde hon även sätta sig på andra sidan hindret, så det momentet lär inte bli några större problem i alla fall.

Idag har vi inte gjort speciellt mycket. Vi gick en kort promenad i morse och en till kort promenad nu ikväll, men annars har vi haft vilodag. I alla fall har hundarna vilat medan jag har gjort lite påskfint här hemma, vilket innebär att städa och lägga fram en gul duk på köksbordet, där jag också har en vas med tulpaner. Mer påskpynt än så blir det inte.



Inga kommentarer: