tisdag, april 11, 2017

Träning

I helgen har jag och Chansa inte gjort så mycket. Hon blev lite stel och halt efter fredagens utflykt, så även om det gick över redan samma kväll så vågade jag inte annat än gå koppelpromenader. Igår gick vi dock en lite längre promenad och hon fick vara lös i skogen utan att bli stel och halt.

Idag har vi tränat lydnad med Anna och Beast. Eftersom det i stort sett bara är parkeringar som är snöfria än så länge träffades vi på Coop Bygg. Jag la först ett spår till Chansa på Coops parkering och sedan körde vi lydnad. Chansa var riktigt duktig. Rutan har vi ju inte kört på länge på grund av att hon varit skadad, men det gjorde hon snyggt. Fritt följ med kommendering gick också bra. Det enda som hon inte är någon stjärna på är saktagåendet, men vi kämpar vidare med det. Beast var också väldigt duktig, särskilt med tanke på att Chansa löper. Hon har visserligen bara löpt i en vecka så hon är ju inte i höglöp, men Beast är ju bara unghund än.

Spåret, som fick ligga 1,5 timme, gick mycket bra. Det var både en lastbil och en buss som hade parkerat i början av spåret och chaufförer m fl som hade gått ut och in och trampat omkring, så i början fick hon kämpa lite, men sedan spårade hon fantastiskt. Hon missade ett föremål p g a att hon tvingades gå på fel sida om en stolpe eftersom en bil hade parkerat och blockerade vägen. Hon var inte bekymrad över att det körde bilar och att folk gick där, utan spårade bara på.

I helgen har vi mest myst i soffan.

Anna och Beast tränar.

Chansa i rutan.

Inga kommentarer: