lördag, augusti 03, 2013

Lappvattnet

I onsdags var jag och Chansa på klubben och tränade lydnad. Det var ingen organiserad onsdagsträning, men det var lite folk där ändå. Jenny höll på att lägga platsliggning med skott med Hades när jag kom så jag la Chansa också. Hon låg så att hon kunde se Jenny när hon sköt och gick lite fram och tillbaka, men hon låg hur bra som helst ändå. I våras klarade hon inte av att ligga och se skytten, så det är helt klart ett framsteg.

Eftersom det var några där och tränade agility passade jag på att träna platsliggning. Hon har ju väldigt svårt för att ligga när det händer saker runt omkring, speciellt om folk skriker och/eller klappar händerna och hundar skäller, och det förekommer ju mycket i agility. Jag la ett par platsliggningar medan de höll på på agilityplanen och jag var så nöjd och stolt över hur duktigt hon låg att jag bara var tvungen att filma lite med mobilen.

I torsdags åkte jag och Chansa med mamma till Lappvattnet. Jag har plockat en hel del hallon, så nu har jag för ett tag framöver. Igår la jag ett spår till Chansa. Det blev ett appellspår med två pinnar och en leksak och det fick ligga i två timmar. Hon spårade mycket bra och plockade alla pinnar + leksaken i slutet. Hon har ju haft lite svårt att lita på sig själv i vinklarna, men det märktes inget av igår.

Idag har jag också spårat, ett spår på ca 400 m med tre pinnar + leksak, en spetsvinkel och två 90-gradersvinklar. Det fick dock ligga lite kortare, bara drygt en timme. Återigen spårade hon helt fantastiskt. Alla vinklar tog hon klockrent och utan att gå tillbaka för att dubbelkolla. Dock tog hon bara första pinnen + bollen i slutet, men det var mest mitt fel eftersom jag strulade med linan och lät henne därmed gå för fort. Så jag är mycket nöjd trots de missade pinnarna.

 Redo att spåra.

 Har hittat bollen i slutet.

 Vad ska vi göra nu?

 Snyggmallen. 

Efter kvällens spår tränade vi lite lydnad, vilket gick riktigt bra. Apporteringen har blivit mycket, mycket bättre efter tipset från Lena Kerje om att lära hunden att springa runt en stolpe. Chansa älskar verkligen att springa runt stolpar och det har också gett en hel del fördelar vid t ex inkallning och apportering. 

Gripande.

 Apportering.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är så roligt att läsa att ni gör framsteg både i spår, apportering och platsliggning. Härligt, det är du värd!