fredag, mars 07, 2014

Vår?

Nu har det återigen varit ett tag sedan jag bloggade. Jag lovar att jag ska skärpa mig framöver, men det är mycket möjligt att jag kommer att vara lite dålig på det ett tag. Det pågår en del i mitt liv just nu som tar väldigt mycket kraft och energi, så jag orkar inte med så mycket annat. Men jag räknar med att det kommer att bli bättre och då kommer jag också att bli bättre på att blogga.

Jag kommer säkert också att bli bättre när vädret blir bättre. Det är ett uttjatat ämne, men den här vintern är verkligen underlig. Det finns ju knappt någon snö och det är mest bara mulet och dystert. Idag var det dock väldigt fint väder när jag promenerade med Chansa på förmiddagen. Det var 5 plusgrader och solen tittade fram. Jag kände till och med vårkänslor när jag drog på mig vårjackan och cyklade in till stan för att först fika med Cicci och sedan gå på ett möte.

På grund av att jag skulle på stan blev det en timmes koppelpromenad, fast vi stannade och tränade/lekte lite också. Eftersom det är så lite snö går det bra att gå på "gräsmattorna" och kasta lite snöklumpar o s v. Vi tränade lite fotgående, ställande, platsliggning och sittande och hon var mycket duktig. Fast när den kom en karl och promenerade med en katt i flexikoppel och satte fast den ute på sin uteplats alldeles bredvid så kände jag att jag inte riktigt vågade lita på henne, så det blev koppel på.

 Tränar sittande.

Eftersom Chansa inte fått så mycket aktivitet i veckan var hon lite jobbig och drog en del i kopplet och flängde fram och tillbaka. På hemvägen stannade jag till och gjorde ett godisträd åt henne och så fort hon var klar och vi skulle gå vidare hemåt var hon hur lugn som helst och drog inte alls i kopplet. Ytterligare ett bevis på att nosarbete är den absolut bästa aktiveringen för en hund!



Chansa letar godis i godisträdet.

Några bilder från en promenad förra veckan, då jag tog med kompaktkameran:

 Väntar på det magiska ordet...

 ...leta!

 Har hittat kongen...

 ... och kommer med den i full fart.

 Sådana här videkissar borde inte finnas den 4:e mars.

Chansa springer på ängen, där det vanligtvis brukar vara massor med snö och skoterspår att promenera på. 

Det är verkligen tråkigt att det aldrig blev någon riktig vinter, men nu känns det som att den lilla snö som finns lika gärna kan försvinna. Nu kan det lika gärna bli vår så fort som möjligt!



Inga kommentarer: