måndag, maj 25, 2015

Valpvakt

Det blir lite glest med blogginläggen, men det beror till stor del på att jag inte hinner med. Förutom att jag jobbar så är det någon form av träning nästan varje kväll. På måndagarna brukar det bli lydnadsträning. Jag har ju anmält oss till tävling så nu måste vi träna. Det var kanske lite förhastat, men å andra sidan så är mitt mål inte att få uppflytt utan mest är syftet att träningstävla så att jag lär mig hitta rätt balans för uppvärmning, hur jag ska uppmuntra/dämpa henne på plan o s v. Vårt fokus på lydnadsträningen har därför varit att träna med diverse störningar som t ex tävlinsledare som tappar apporten framför henne eller som lägger ifrån sig apporten slarvigt. Dessutom nöter vi på krypet. Hon kan krypa väldigt fint, men som med allt annat så händer det ganska ofta att det går lite för fort.

Jag och Eva har ju också haft en valpkurs, som dock slutar i veckan. Igår var vi ute i skogen och spårade med valparna och det var som vanligt kul. Det är verkligen kul att se att de minsta deltagarna, en liten chihuahua och en chihuahua-blandis kan spåra precis lika bra som de största, en berner sennen och en vit schäfer.

Vi har också kört en del sök. Chansa går verkligen bra i söket just nu och det känns inte som att vi har så långt kvar till att kunna tävla. Dock behöver hon nog lite mer träning på tomslag först, så det får vi fokusera lite på framöver.
 Chansa har hittat Anna och får leka lite. 

 Dex kommer med lösrullen.

 Full fart på påviset.

Full fart på påviset hade också Caxa och Moa. 

I lördags var vi några stycken som träffades i skogen här på Anderstorp och la spår och grillade korv. Kalle la ett spår till Chansa och hon spårade bra. Det var ett ganska kort spår med många vinklar och även om hon ibland vände tillbaka för att bekräfta att det var en vinkel så löste hon det bra. Hon hittade också nästan alla föremål. Hon missade det första, som låg bara några meter från spårstarten, så jag antar att hon då hade lite för bråttom.
 Grillning.

 Chansa, Moa, Jimmie och hans nya stjärna Jaga. 

Lexus spårar.

I kväll har jag och Chansa varit valpvakt till lilla Dolly. Mest har de busat inomhus, men vi gick också en kort promenad i koppel. Dolly är lite ängslig för allt möjligt när hon är ute, så jag tänkte att det kunde vara bra att ta med Chansa, som ju inte är rädd för nåt. Dock hade jag förväntat mig att det skulle bli lite knepigt att gå med båda två, men det gick faktiskt över förväntan. Man kan uppnå mycket med lite korv :-) 

Chansa är väldigt snäll mot Dolly, nästan för snäll. Jag är visserligen glad att jag har en hund med väldigt lite resursförsvar, men att Chansa går undan och lämnar matskålen när valpen ville äta hennes mat är lite väl mesigt. Dock morrar hon om valpen försöker ta tuggbenet ur munnen på henne (att valpen sitter på henne, går över henne o s v medan hon tuggar bryr hon sig inte om), så jag antar att det handlar lite om vad hon tycker är värt att försvara.

 Busvalp.

 Lite vila innan kvälsrycket.

 Dolly funderade lite över den där valpen som såg precis likadan ut som henne och som bodde i skåpet med glasdörrar...

 Bus (det är inte lätt att fota inomhus, speciellt inte en svart valp som busar).

 Dolly sitter på Chansa. 

 Chansa tuggar tuggben och Dolly busar.

 "Kan inte jag få tuggisen av dig? Snälla..."

Till slut somnade hon bredvid Chansa.

1 kommentar:

Anonym sa...

De är ju söta tillsammans alltså. <3
Hoppas att det går bra på tävlingen när den nu är, lycka till!