fredag, januari 06, 2012

En lat malle?

Chansa är en lat liten malle. Om jag sover, då sover hon också. Och det även om det blir väldigt mycket sovande för henne, som t ex när jag jobbar natt. Hon sover ju på natten när jag jobbar och när jag kommer hem rastar jag henne och så lägger vi oss och sover 5-6 timmar till, men hon protesterar aldrig. 

Hon är dessutom ganska morgontrött. Idag har jag varit ledig, vilket innebar att vi sov i 10 timmar. När jag steg upp fick jag putta sparka lite på henne för att få henne att flytta sig från mina fötter. Då kröp hon istället upp och la sig bredvid mig och ville gosa lite. Till slut fick jag putta på henne för att få henne att stiga upp, men det var en väldigt motsträvig hund som klev ur sängen. Och så är det i stort sett varenda morgon.

När jag ska till jobbet på morgonen går hon och lägger sig på sin bädd i hallen medan jag dricker mitt te och för det mesta ids hon inte ens komma till dörren när jag ska gå (det gör hon alltid när jag börjar jobba på eftermiddagen). På kvällarna ligger hon i soffan och sover, helst i mitt knä. Även om jag har jobbat hela dagen och hon bara får korta rastningar så är hon nöjd med att mysa i soffan.

Hon vill också ha det bekvämt när hon sover och när hon ligger i soffan vill hon helst ha huvudet på en kudde. Alldeles nyligen la jag märke till att hon till och med tar kudden med sig när hon ändrar ställning. Om hon ligger åt ett håll i soffan med huvudet på en kudde och sedan vänder sig åt andra hållet och det inte finns någon kudde där så tar hon kudden hon legat på i munnen och lägger den på andra sidan soffan så att hon kan ligga bekvämt :-)

Men som tur är så är hon inte lat när vi går ut. Utomhus är det full fart och hon tackar inte nej till någon form av aktivitet.  Idag har vi promenerat 1,5 timme och då var hon minsann inte lat. Hon springer mer än gärna i djupsnön efter snöklumpar som hon mycket sällan får tag på. Två gånger drog hon efter fåglar, men stannade med en tvärnit på kommando. Till och med när det stod en hund i en trädgård vid gångvägen på vägen hem lyckades jag stoppa henne innan hon sprang fram till den. Under promenaden fick hon leka med en blandras mellan husky, vorsteh och pointer. Det är inte alla hundar som vill leka med henne, men den här var tillräckligt snabb för att de skulle ha kul tillsammans.

Så nej, Chansa är nog ingen lat malle, fast nog ser hon ut som en liten latmask på den här bilden:

 Eftersom min kamera är trasig så får det bli en gammal bild på Chansa när hon myser i soffan med huvudet på en kudde.



1 kommentar:

Anonym sa...

Trasig kamera :-(
Uzie gillar också kudde, men inte så avancerad att hon tar den med sig - gulligt!