söndag, april 21, 2013

Första uppletandet

Chansa och jag har ju tagit det lugnt ett tag, men nu är vi igång igen. Jag är inte bortskämd med att varit ledig på helgerna, så det var helt underbart med en riktig långhelg. Jag var ledig fredag, lördag, idag och i morgon fram till kl 22, då jag ska jobba natt. Jag har därför till och med hunnit med annat än hundträning.

I torsdags vann Skellefteå AIK SM-guld i hockey, så jag och syrran m fl (det var en hel del folk!) var uppe vid arenan och tog emot laget när de kom hem. Det blev ganska sent, så det var skönt att vara ledig. På fredag kväll blev det ännu mer firande. Jag, Fia och Johanna var på torget tillsammans med 10 000 andra och hyllade SAIK och efter det var vi ett gäng tjejer som åt middag på CarlViktor för att sedan göra en pubrunda (fast det blev bara Old Williams och Bishop's). Återigen blev det sent och stackars Chansa fick vara ensam rätt länge. Fast jag har inte så värst dåligt samvete för det, för det är ytterst sällan det händer att jag går ut.

I går var jag dock lite trött så det blev inte så mycket aktiviteter, bara lite motion. Chansa verkade dock nöjd med det. Men idag gick vi en promenad i skogen och jag hade också planerat in att träna uppletande. Det finns ett ställe där solen ligger på så att det blir barmark tidigt och där kunde jag valla en korridor på ca 50x20 m. Jag körde bara tre skick, för Chansa verkade dels lite påverkad av värmen (det var varmaste dagen på länge) och dels gick det så bra att jag inte ville fortsätta och riskera att något blev fel.

Det stora problemet i höstas var att hon inte sprang rakt, men det gjorde hon idag. Och det var knappt något tugg på föremålen heller, utan det var full fart tillbaka till mig. Jag tog med kameran, men det blev inte så många bilder eftersom batteriet tog slut. Men några bilder blev det i alla fall.

 Chansa väntar medan jag lägger ut föremål.

 Väntar på det magiska ordet "leta".

 Har hittat ett av de små mjukisdjuren från IKEA och kommer i full fart.

 Får jag min belöning nån gång? 

 Har fått sin belöning. 

 Efter uppletandet kopplade hon av med att rulla sig i snön.

 Äkta njutning. 

 Härligt att det börjar bli barmark i skogen.

 Chansa njuter i solen.

Finaste mallen

Inga kommentarer: