fredag, april 26, 2013

Tar det fortfarande lugnt

Just nu händer det inte så mycket. I början av veckan var Chansa inte helt okej, men nu tyckte jag inte att jag ser så mycket på henne. Det är dock fortfarande koppelrastning som gäller och jag har bokat tid hos veterinär.

I måndags promenerade vi upp till klubben för ett möte angående klubbens tävlingar. Det blev ett riktigt bra möte och dessutom fick vi Mias goda paj. I tisdags var lilla Ila här hela dagen och kvällen. Chansa är verkligen snäll mot valpen. Ibland lite för snäll, tycker jag. Jag tror inte att det är många hundar som skulle acceptera att valpen hoppar upp och landar på dem medan de ligger i soffan och tuggar på ett ben. Det ser också väldigt sött ut när Chansa erbjuder Ila tuggben som hon har i munnen. Nu är det förstås inte så att Chansa är världens första och enda generösa hund utan hon gör det för att hon vill kampa, men det ser ändå väldigt sött ut.

 Lilla Ila

 Bus i soffan, trots att det inte är tillåtet.

 Bus på golvet, dit de blev förvisade istället för soffan.

Ligger i soffan och tuggar på ben.

Ila tittar på när Chansa tuggar tuggben.

I onsdags spårade jag med Chansa. Det var första spåret på gräs för i år och hon spårade super. Jag la först ett spår på gräsmattan vid gångvägen och var mycket noga med att använda mig av riktmärken för att kunna kolla att hon verkligen var i spåret. Jag la fyra föremål, ett gardinfäste i metall (som jag hittade utanför soprummet), en reflex, en öronpropp av skumgummi och en bit brandslang. 

Sedan tränade vi lite på liggmarkeringar på gräsmattan på andra sidan gångvägen och gjorde också ett miniuppletande med 9 föremål, vilket hon gjorde mycket bra. Liggmarkeringarna var i stort sett perfekta (det var bara vid en markering som hon försökte fuska lite genom att halvligga). Sedan gick vi spåret, som då legat ca en halvtimme. Hon tog upp spåret på en gång och hon liggmarkerade gardinfästet bra, om än lite tveksamt, och reflexen markerade hon helt perfekt. Öronproppen missade hon och brandslangsbiten lyfte hon först upp innan hon liggmarkerade. Hon spårade dock mycket bra och höll sig i spåret hela tiden. Jag är också nöjd med liggmarkeringarna, även om det fortfarande finns lite grann att jobba på. 

Igår åkte Chansa till mamma för att vara där i helgen, eftersom jag (som vanligt) jobbar. Det är väldigt tomt när hon inte är hemma och jag blir väldigt sysslolös utan hund, men det är förstås bättre för henne att vara där. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad drygt att hon inte är riktigt bra ännu. :-( Har ni någon fysio i närheten som kan ta en titt? Hoppas att det bara är en långdragen sträckning trots allt, hon kanske kan få lite smärtstillande medan det läker lite till? Uzie fick Tramadol några dagar nu när hon hade sin sträckning.
Ha det bra båda två, hoppas nu att hon blir bra snart.

Vickan sa...

Jo, veterinären har ett samarbete med både hundsjukgymnast och hundfysioterapeut, så jag misstänker att vet kommer att rekommendera att vi går till någon av dem + att hon får någon form av smärtstillande några dagar. Jag hoppas verkligen att hon ska bli bra snart, det är ju vår och jag vill börja träna sök och annat.