måndag, oktober 21, 2013

Höstpromenad

På sista tiden har jag inte använt systemkameran så mycket, men i fredags tog jag den med mig på min och Chansas promenad i skogen.

Iskristaller i gräset.

Glittrande gräs.

Chansa envisades med att släpa med sig ett helt träd. 

Chansa med sitt lilla träd.

Snyggaste mallen.

Vackraste mallen i världen. 

Vi gjorde lite leta boll-övningar.

Full fart i skogen.

Nyfikna mallenosen.

Hösthund.

Innan vi gick på promenaden la jag ett spår ute på legorna. Det var ca 400 m med tre föremål och det fick ligga medan vi promenerade, så liggtiden blev ungefär en timme. Chansa spårade mycket bra, men hon missade det första föremålet och var lite tveksam med att liggmarkera det andra. Det tredje föremålet liggmarkerade hon dock klockrent. 

Chansa spårar.

Belöning med boll när hon hittat ett föremål. 

Under veckan som gått har vi bl a jobbat på trick nr 9 i den trick challenge som vi är med i. Denna gång var det nosduttar som gällde. Chansa kunde redan "dutt" vilket innebär att hon puttar till handen med nosen, men det är ju ingen utmaning att bara göra det hon kan, så jag lärde istället in "touch" som innebär att hon fryser med nosen i handflatan. Jag filmade det tidigare under veckan, men i kväll på jobbet har vi också tränat på  på att hon ska hålla kvar med lite störningar, som t ex att jag bollar med godis, för godis mot henne och kastar godis på golvet. Här är vår film på nose touches:


Igår var vi på klubben mest hela dagen. Jag cyklade upp på förmiddagen för att titta på exteriörbeskrivning. Domaren sa att han tyckte att Chansa var en mycket snygg bruksmalle och det håller jag med om :-) När exteriörbeskrivningen var klar tränade jag lite lydnad med Gittan, Ulla och Mari och sedan skyndade jag mig hem för att göra mig klar för att gå ut och fira en arbetskamrat som fyllt 50. Jag hann tyvärr inte vara med och överraska henne hemma hos hennes son, men middagen på Valentino var i alla fall bra. Maten var god, vinet var gott och sällskapet trevligt :-) 

Inga kommentarer: