onsdag, februari 05, 2014

Sparktur och lydnadsträning

Jag är väl medveten om att jag är sämst på att blogga just nu. Det är helt enkelt lite för mycket just nu. Men vi är i alla fall inte sysslolösa :-) Vi har bland annat promenerat, sparkat och tränat lite lydnad. Förra torsdagen började jag en valpkurs och i torsdags hade vi andra tillfället. Jag har inte hållit så många valpkurser (tror att det här är min tredje, förutom den som jag gick med Chansa samtidigt som jag var hjälpinstruktör), men det är faktiskt riktigt roligt. Det är roliga hundar och roliga mattar och hussar.

Chansa har fått följa med när jag håller kurs och hon sköter sig alldeles utmärkt. Hon ligger snällt lös bredvid när jag pratar och skriver på blädderblocket (det finns tyvärr ingen tavla att skriva på) och hon kan till och med sträcka ut sig på sidan och somna fast de andra hundarna är precis bredvid och inte alltid stilla och lugna. I torsdags var jag riktigt stolt över att hon låg kvar i rummet med alla valpar och deras ägare medan jag gick in i köket och gjorde en kopp te till fikat.

Igår var jag ledig i stort sett hela dagen och eftersom det varit varmt och sedan blivit några minusgrader var det kanonfint före för att sparka (bortsett från att de slängt ut en massa grus på vissa ställen) så jag och Chansa tog en tur med sparken:

Efter sparkturen kopplade hon av med att rulla sig lite i snön.

Efter sparkturen passade jag också på att träna lite lydnad på planen här utanför. På sommaren är det en fyrkantig grusplan precis utanför, men på vintern brukar den vara täckt av en stor snöhög, eftersom det är dit de kör snön när de skottar. Men eftersom det knappt kommit någon snö i vinter så tar snöhögen inte upp någon stor del av planen och dessutom är den plogad. Det känns som rena lyxen att ha en plogad lydnadsplan utanför lägenheten, så man måste ju passa på att träna. Jag hade fortfarande kameran i fickan, så jag filmade också lite lydnadsträning. Det är väldigt givande att filma; jag upptäckte att jag har en del att jobba på i fotgåendet (mest med mig själv). 



I går kväll tog vi sparken till tisdagsträningen i totohallen. Jag började med att fika, så det första vi gjorde blev platsliggningen. Chansa var kanske inte riktigt helt i rätt sinnesstämning för platsliggning, men hon var verkligen jätteduktigt. Mitt i platsliggningen kom det in först en person och sedan en till genom en annan dörr än den vi går genom. Yra och Jackpot skällde till med ett skall och det gjorde Chansa också, men hon låg kvar! Hunden bredvid henne flög upp och började skälla och det blev lite för mycket för Chansa, så hon reste sig också. Och hon kom raka vägen till mig! Jag är förstås inte glad att hon reste sig, men jag är mycket glad över att hon valde att komma till mig istället för att gå till den andra hunden. Jag la tillbaka henne och folk fortsatte att gå i dörren och dessutom klampade de omkring på våningen ovanför och även i utrymmet precis bakom hundarna, men det störde henne inte alls. Jag är riktigt nöjd över hur bra det gick med så pass mycket störning. 

Inga kommentarer: