fredag, januari 24, 2014

Nu var det länge sedan jag bloggade

Jag har helt enkelt inte orkat med att göra saker eller skriva om vad vi gör och inte gör på grund av diverse problem på i stort sett alla områden i livet. Just nu  känns allt väldigt jobbigt, men jag är i alla fall mycket glad för att jag har Chansa. Hon har blivit lite försummad på sistone, men vi har i alla fall varit på tisdagsträningarna både i veckan och förra veckan.

Förra veckan var hon ganska uppe i varv och hade svårt att koppla av och koncentrera sig, vilket nog beror på att hon är lite understimulerad och på att vi inte tränat inomhus med andra hundar på länge. Men i tisdags gick det riktigt bra och hon brydde sig knappt om de andra hundarna. Dock reste hon sig två gånger på platsliggningen. Första gången beroende på ett missförstånd mellan mig och henne och andra gången tror jag att hon bara blev less på att ligga stilla, för det blev en väldigt lång platsliggning. Men hon låg i alla fall gott och väl den tid som hon ska ligga på tävling och det är jag förstås väldigt nöjd med.

 Kontakt
Foto: Gunilla Hjertström

 Tränar linförighet.
Foto: Gunilla Hjertström

 Jag och Chansa.
Foto: Gunilla Hjertström

Platsliggning. Perle, Gåva, Klumpen, Chansa och Dozer.
Foto: Gunilla Hjertström

Idag har jag varit ledig och hade bestämt mig för att Chansa skulle få den tid och aktivitet som hon förtjänar. Vi tog en promenad och hon fick springa lös på legdorna, men tyvärr blev det inte en riktigt lika lång promenad som jag tänkt mig eftersom Chansa började halta. Men jag hade kameran med mig och tog en del bilder innan vi gick hem igen. 


 Spanar.

Bushunden.

 Full fart.

 Hoppar över ett dike.

 Vackra malleansiktet.

 Räcker ut tungan :-)

Vackraste Chansa.

Snyggmallen.

 Sötaste snönosen.

Men det var väldigt vackert ute, så det blev inte bara bilder på Chansa.
 Vacker vy.

 Frostig kvist.

 Frostigt gräs.

 Frostblomma.

 Mera frostigt gräs. 

Frostigt träd.

 Motljus. 

 Mera motljus.

Det är verkligen extremt lite snö i år. Vanligtvis brukar jag promenera på skoterspåren vid den här tiden på året, men nu finns det inga skoterspår och det är inte ens snö så att gräset är helt täckt. Jag kan inte minnas att det någonsin varit så här lite snö. Alla bilderna nedan är tagna på ungefär samma ställe.

Så här mycket, d v s lite, snö var det idag.

Och så här mycket snö var det den 23 januari 2013

Jag har ingen bild från 2012, för då var min kamera trasig, men så här mycket snö var det den 30 januari 2011.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Men oj då, vet du varför hon började halta? :-( Hoppas att det är snabbt övergående i alla fall.

Vickan sa...

Hon sprang efter kongen och kom tillbaka och haltade, så jag antar att det var då hon gjorde sig illa. Hon haltade inte mycket, men eftersom det var på höger fram där hon varit skadad nästan hela förra året så blev jag orolig. Igår haltade hon bara väldigt lite och idag har hon inte haltat alls, så jag tror inte att det var så farligt.

Anonym sa...

Håller tummarna för att det är snabbt övergående. Förstår att du blev orolig.