lördag, juni 27, 2015

Semester!

Från och med klockan 13 i fredags så har jag semester! Jag har verkligen längtat efter semester, så det känns väldigt bra. Det är Stadsfesten i helgen, så när jag slutade jobba gick jag och Adam, som är hemma från Stockholm, och åt lunch på stan. Det blev thaibuffé och det var riktigt gott. Det var i alla fall uppehåll i regnande medan vi var på stan, men annars har det regnat en hel del de senaste dagarna. På vägen hem lyckades jag faktiskt också se en kändis som jag faktiskt kände igen (jag är sämst på att känna igen kändisar och har t o m en gång på Myrrhas tid tränat på klubben med Jerry Williams i en hel timme utan att känna igen honom). Men Magnus Uggla gick liksom inte att ta miste på, speciellt inte som jag hörde honom prata innan jag såg honom, för röster är jag av någon anledning väldigt bra på att känna igen.

I onsdags skulle jag egentligen ha gått på Stadsfesten med några av mina kollegor, men eftersom regnet öste ner och jag skulle börja jobba kl 7 morgonen efter så valde jag att avstå. Istället åkte jag och Chansa med Susanne upp på klubben på onsdagsträning. Det var dock inte så mycket folk och mest blev det fika och prat, men jag tränade i alla fall ett kort pass. Vi fokuserade på stegförflyttningar, hopp och kryp. Krypet börjar se riktigt bra ut och att det var mycket blött i gräset bekymrade henne inte det minsta.

I torsdags var det egentligen sökträning, men den blev inställd delvis på grund av regnet. Det formligen vräkte ner under eftermiddagen, så jag kan inte påstå att jag var jättesugen på att cykla upp på Vitberget för sökträning. Men jag var sugen på att träna, så vi gick ut och körde lite lydnad på fotbollsplanen i alla fall. Igår regnade det inte så mycket här i stan, men jag och Chansa tog bussen till Lappvattnet på eftermiddagen och där regnade det ordentligt.

Men idag, min första semesterdag, klarnade det upp och blev toppenväder. Hoppas nu bara att det håller i sig också (åtminstone hoppas jag på fint väder nästa vecka när det är Tåmelägret). Den första semesterdagen började bra för Chansa, för hon fick busa med Dolly. I och för sig blir hon ibland ganska less valpen, men hon är alldeles för snäll och säger inte ifrån särskilt ofta och om Dolly tjatar tillräckligt mycket så ger hon till slut med sig och börjar busa.

När Chansa och Dolly träffades första gången var Dolly väldigt rädd för Chansa eftersom hon aldrig träffat någon annan hund än sin mamma och syskonen. Men Liam sa då att "de där två kommer att bli ett riktigt team- ett busteam". Och med saker som att helt ljudlöst vända upp och ner på alla möbler i ett rum på dagis och att anlägga en vattenrutschkana i kuddrummet på dagis på meritlistan så får man väl anse att Liam  är något av en expert på bus. Det har ju också visat sig att han hade alldeles rätt, Chansa och Dolly är ett riktigt busteam :-)

 Det gäller att ducka när mallen kommer springande.

 Bus!

 "Vänta på mig, jag vill också ha den där kampknuten!"

 "Då får du väl försöka ta den ifrån mig då."

 Busteamet.

 Dolly försöker få tag på kampknuten.

 "Du kan inte ta mig!"

 "Kom och ta den då!"

 "Ha, ha, jag skojade bara!"

 "Okej då, vi kampar väl lite då."

 Dolly, malle-wannebe.

 "Men kom igen nu då, tanten, så leker vi lite till!"


På förmiddagen åkte jag, mamma, Ove, Erik, Lina, Liam, Isabell och Isabells kompis Ellen in till Stadsfesten för att äta lunch och gå på tivolit och Fia och Frasse mötte oss där. Det var verkligen jättehärligt att kunna sitta nere vid älven och äta, precis som det ska vara på Stadsfesten. Jag hoppade dock över tivolit för att fara på sökträning istället.

 Milla har hittat Josefine.

 Roger och Milla på påvis.

 Bilder talar inte alltid sanning- här ser det ju ut att gå lugnt till på påviset, men i själva verket så ligger hon på så att hon nästan släpar mig fram. 

 Kampbelöning för ett snyggt tomslag.

Transport in till stigen.

 En lite trött malle i värmen.

 Den galna mallen.

 Chansa och Josefine.

 Sök!

 Dex sökte och hittade en lösrulle.

 Godis är gott om man är en golden.

 Dex kopplar av efter sitt pass.

 Caxa på väg ut att söka.

Caxa på påvis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mellanlandar ni nåt i Sthlm på väg till Tåmelägret? Tänkte om vi kan ta en fika eller nåt inne i stan bara om ni hinner? Säg till isf, det vore kul!

Vickan sa...

Tåmelägret ligger fyra mil norr om Skellefteå, så jag stannar inte till i Stockholm :-) Men jag kommer troligtvis att åka till Stockholm någon gång i augusti-september så då skulle vi kunna träffas.