onsdag, oktober 28, 2015

Chansas födelsedagspromenad

I söndags fyllde Chansa 6 år. Vanligtvis brukar jag gå en lång skogspromenad med henne på hennes födelsedag, men den här gången sammanföll födelsedagen med att jag jobbade natt. Eftersom jag jobbade fredag natt och sedan dömde en lydnadstävling på lördag förmiddag fick jag inte tillräckligt med sömn, så efter att jag jobbat lördag natt var jag tvungen att sova i stort sett hela söndagen för att sedan jobba även söndag natt. I måndags sov jag dock inte så länge, men då var jag och mamma på stan hela eftermiddagen. Mamma köpte bl a ett par IceBugs till mig i julklapp (de ligger hemma hos mig just nu; om det blir halka innan jul kommer jag att använda dem, men om det inte blir det kommer mamma att få slå in dem så att jag får paketet på julafton).

Chansa fick i alla fall nåt kul på sin födelsedag- hon fick en IKEA-råtta att döda.

 Chansa är på väg att sätta tänderna i råttan.

 Mosad IKEA-råtta.

Chansa roar sig.

Efteråt var hon mycket nöjd med sig själv.

 I måndags köpte jag en påse hundkex på lösvikt till henne, vilket hon också uppskattade.


Igår var jag ledig hela dagen och då blev det äntligen dags för Chansas födelsedagspromenad. Vi var ute i nästan 2,5 timme, fast vi gick förstås inte hela tiden. Vi promenerade upp på berget, där vi fikade och tittade på utsikten.  Chansa fick vara lös, fast inte riktigt lika mycket som hon brukar och hon fick självklart ha knäskyddet på. Hon har inget emot knäskyddet, förutom när det glider ner då hon ska sätta sig eller lägga sig.

 Lilla fröken med sitt knäskydd.

 Chansa undersöker om isen i pölen håller (det gjorde den inte, och kongen som hon tappade i pölen i början av sommaren låg inte heller kvar). 

 Chansa med den fina utsikten i bakgrunden.

 Chansa tittar på utsikten.

 Utsikten vi hade när vi fikade.

 Sötnosen.

 Chansa ville bära kopplet- kanske för att jag inte skulle kunna koppla henne. 

Finaste mallen.

 Mitt lilla hjärta. 

Jag försökte mig också på att ta en selfie tillsammans med Chansa, men det var inte så lätt. På vissa bilder hann Chansa ut ur bild och på andra bilder överföll hon mig med pussar.

 Chansa slickar mina händer istället för att posera för kameran. 

Den här bilden var den enda som blev någorlunda bra. 


Jag har alltid gillat att fota is, så jag hade också en liten fotosession vid den frusna pölen. Det var inte skönt att ligga på mage i blöt mossa, men några av bilderna blev i alla fall ganska bra.






Både Chansa och jag var glada att hon fick vara lös, fast det kanske blev lite för mycket. I morse reagerade hon när jag satte på viktmanschetten på höger bak, men hon rörde sig bra, så det var nog bara träningsvärk. Därför tog vi det ganska lugnt idag och gick ingen längre promenad. På förmiddagen körde vi ett lydnadspass då vi tränade fritt följ, läggande under gång och platsliggning och på eftermiddagen körde vi ett lydnadspass då vi körde fritt följ, rutan och apportering.


När Chansa ska börja löpa kan hon vara okoncentrerad och mer intresserad av annat än träning och så har hon varit varenda gång vi tränat på sistone, men idag gick träningen jättebra. Hon var fokuserad, koncentrerad och samarbetsvillig, trots att det var ganska mycket störningar av cyklister och folk som promenerade. Och hon kom ihåg rutan, trots att vi inte tränat det på flera månader!

Det visade sig senare att hon börjat löpa, vilket förmodligen förklarar att hon var så rolig att träna med. Det betyder också att hon gott och väl kommer att hinna löpa klart innan tävlingen som jag funderar på att anmäla oss till.

Inga kommentarer: