onsdag, oktober 14, 2015

Lappvattnet

I fredags åkte jag och Chansa till Lappvattnet. Jag och mamma gick en promenad i skogen med Chansa och Dolly och Chansa var mycket lycklig över att få vara lös igen. I och för sig så sprang hon mer än hon egentligen har tillåtelse att göra, men jag hade inte hjärta att koppla henne. I lördags kom även mina syskon med familjer och efter lunch gick vi en promenad i skogen allihop. Det fick förstås Chansa att springa ännu mer eftersom alla inte gick lika fort och hon ville hålla koll på allihop. Men hon hade i alla fall sitt knäskydd på sig och det verkar inte ha gjort någon skada eftersom hon inte haltade eller blev stel efteråt.

På sistone har jag varit lite valpsugen då jag bl a sett bilder och filmer på valparna som Chansas uppfödare haft och har, men efter att ha varit med Dolly i två dagar så försvann det valpsuget. Hon hoppar och bits och hon försöker stjäla från bordet och hoppa upp i soffan så fort hon får tillfälle. I lördags drog hon ner en blomkruka, hade sönder en fönsterlampa, stack iväg efter ett spår och försvann i skogen, tuggade sönder min nya, oanvända socka och drack upp nästan ett helt glas vin (det sistnämnda efter hon gjort allt det andra, så hon kan inte ens skylla dumheterna på alkoholen :-D ) Chansa framstår verkligen som lugn i jämförelse och till och med barnen, som tidigare tyckt att Chansa varit jobbig,  tycker bättre om Chansa för att hon är så lugn.

 Frostig brännässla

 Frostiga hallonblad.

 Frostig blomma.

 Frostiga grässtrån.

 Frostig tall.

 Frostig tallkvist.

När vi åkte in till Burträsk på lördagen var det ordentligt dimmigt på vissa ställen och över sjön var det så vackert att mamma blev tvungen att parkera bilen så att jag fick gå ut och fota. 






 Dolly.

 Chansa i skogen.

 Sötnosen.

Chansa vill göra något. 

I söndags var jag på domarkonferens i Piteå. Vi gick först igenom den nya startklassen, som jag tycker verkar riktigt rolig. Visst, den är väldigt enkel, men det kanske är vad som behövs för att få folk intresserade av tävlingslydnad. Vi pratade också en del om de nya lydnadsklasserna, men eftersom bedömningen av dessa inte är fastställd än så pratade vi mest om hur de nya momenten kommer att se ut. Jag tycker att det mesta verkar positivt och roligt (med undantag för platsliggning med inkallning, som jag är skeptisk till) och när dagen var över var jag riktigt sugen på att sätta igång att träna och tävla lydnad. 

Förra helgen var det brukstävlingar på klubben och jag hade ju redan förra hösten bestämt att jag skulle tävla lägre sök då, men eftersom karenstiden efter att hon åt smärtstillande inte gått ut så blev det ju tyvärr inte av. Istället blev jag huvudtävlingsledare på lördagen, då jag ropade lydnaden för appellhundarna och elitspårhundarna. På söndagen var jag också på klubben hela dagen. Jag hade ingen arbetsuppgift när jag kom dit, men plötsligt blev jag ansvarig för att grilla hamburgare och sedan fick jag också vara budföringsmottagare för lägrehundarna. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt när man har en valp att umgås med ibland så att man minns hur jobbiga de kan vara. :D Dricka vin, den var ny!
Jättefina frostbilder, härligt väder. :-)