onsdag, oktober 21, 2015

Hemma igen

I torsdags åkte jag till Stockholm med min mamma och min syster. Jag hade klantat till det och lyckats boka flyget 13.05 istället för 16.15, vilket innebar att jag inte hann sova nåt efter att ha jobbat onsdag natt. Min plan var att sova på flyget, men det gick inte så bra. När vi kom fram mötte Kim oss på Centralstationen och sedan mötte vi Adam på Rådmansgatan, som är stationen närmast lägenheten där vi bodde. Sedan vi lämnat väskorna i lägenheten gick vi och åt mongolian barbecue och sedan gick vi tillbaka till lägenheten och spelade spel. Jag var vaken i ett och ett halvt dygn, men konstigt nog så var jag inte speciellt trött.

I fredags gick vi på stan. Jag hittade inte så mycket, men ett par tröjor blev det i alla fall. När vi åkte hem till lägenheten skulle vi köpa med oss pizza och medan vi letade efter en pizzeria råkade vi på en skoaffär med kängor. Jag provade ett par Lundhagskängor som inte bara var snygga, i rätt storlek och passade helt perfekt, utan var också på halva priset. De hade kostat 3500 kr, så även om de ändå var rätt dyra så kändes det dumt att inte slå till, även om de sedan tog upp halva resväskan. På fredag kväll kom vår kusin Bea och spelade spel med oss och det var jättetrevligt.

På lördag morgon gick vi och simmade i poolen som man har tillgång till när man hyr lägenheten. Det var verkligen ett härligt sätt att starta dagen. Mitt på dagen åkte vi in till stan och mötte upp syrrans svägerska Elizabeth och sedan shoppade vi lite till. Vi hann dock inte shoppa så mycket, eftersom vi hade bokat bord på Papagallo till halv fyra. Papagallo är en restaurang dit alla som håller på Skellefteå AIK i Stockholm går för att se deras matcher. Vi köpte öl och snacks till matchen och efter matchen bjöd Kim på champagne för att fira segern :-) Vi åt sedan middag där och efter att Adam och Kim dragit vidare på fest så satt jag, Fia, Elizabeth och mamma kvar tills det var dags för Elizabeth att ta tåget hem till Uppsala.

I söndags gick vi på Naturhistoriska och Cosmonova (vi såg en film om Galapagos i 3D) som riktiga turister. Det tog hela dagen, så när vi var klara där åkte vi till gallerian i Kista och åt middag innan Kim skjutsade oss till Arlanda och det var dags att åka hem. Det har varit en intensiv helg och ändå hade jag önskat att jag hunnit med mer och träffa fler.

 Poolen.

Dinosaurieskelett på Naturhistoriska.

Men det var i alla fall kul att komma hem till en glad Chansa. Hon blev hämtad av Matte på torsdag eftermiddag och var där över natten. Sedan lämnade Matte henne hemma hos mig, där hon blev hämtad av pappa som hade henne över helgen. Han lämnade henne sedan här hemma på söndag kväll eftersom jag inte skulle komma hem förrän ca kl 23, så det var en mycket glad hund som mötte mig i dörren.

Idag har jag och Chansa varit hos Tomas igen. Chansa älskar verkligen att gå på vattentrask. Vi var lite tidiga idag och det var en annan hund i vattentrasken och då gnällde hon och stretade och ville komma in dit. När det var hennes tur rusade hon in och ställde sig och varenda gång hon var tvungen att ta en paus gnällde hon och väntade otåligt på att bandet skulle starta igen. Det märks dock tydligt att hon tycker att det är roligast att springa; när hon ska gå fuskar hon lite och glider bakåt med bandet. Idag fick hon springa med lite motstånd och det tyckte hon om. Knät är i stort sett bra nu, men hon ska fortfarande gå med viktmanschetter och använda knäskydd när hon är lös för säkerhets skull. Men det känns i alla fall skönt att hon börjar bli bra.

Men det är inte alltid positivt att hon har blivit bättre. På väg till Tomas stannade jag till hos frisören för att boka en tid. Det fanns dock inget bra ställe att binda Chansa (jag brukar inte binda henne utanför affärer eller dylikt, men jag gjorde ett undandrag eftersom det går fort att boka tid och jag ser henne hela tiden genom fönstret). Det enda stället som fanns var ett cafébord och två stolar. Jag valde att knyta henne i bordet, även om jag självklart inser att hon skulle kunna dra iväg med det hur lätt som helst. Hon brukar dock inte ens försöka när hon vet att hon är bunden, speciellt inte om jag är utom synhåll. När jag gick fram mot bordet hoppade hon upp på det och höll nästan på att välta det. Hon var dessutom på väg att hoppa upp två gånger till medan jag band fast henne. När jag lämnade henne satt hon dock som ett ljus och tittade på mig genom fönstret hela tiden. Det ska verkligen bli skönt att kunna aktivera henne lite mer framöver, för det behöver vi båda två.

Inga kommentarer: