söndag, januari 10, 2016

Promenad

Det har varit väldigt kallt i några dagar och därför har vi inte gjort så mycket. Som kallast var det -29 hemma hos mig, men det har varit ännu kallare på vissa ställen. På jobbet, där det alltid är ett par grader kallare, var det -32. Jag och Chansa gick en timmes promenad i onsdags då det "bara" var -26. Det blåste dock hemskt mycket under sista halvan av promenaden, så jag var helt genomfrusen när vi kom in igen. Chansa bryr sig inte så mycket om kylan utan springer gärna i snön ändå, fast hon är lite jobbig då hon hela tiden går framför fötterna och vill att jag ska leka med henne. Hon har ju dock väldigt lätt för att få vattensvans och när det blåste så kallt "vissnade" svansen. Hon fick upp den igen  innan vi kom hem igen eftersom det blev lite varmare mellan husen, men jag funderar på om jag måste börja använda täcke på henne när det är kallt och blåsigt.

Annars har det inte blivit så mycket aktiviteter för Chansa p g a kylan. Igår var det lite mildare, så vi tog en sväng med sparken. Det var dock inget vidare bra före, men det var i alla fall skönt att hon fick springa av sig lite grann. Idag var det bara -15 så idag har vi varit ute 1,5 timme.

Härom kvällen fick jag en idé om att fota såpbubblor i kylan, men då funkade det inte så bra eftersom det var för mörkt. Idag tog jag med min såpbubblorna ut och fotade lite. Det var nog lite för varmt (när jag läste om att fota bubblor stod det att det skulle vara -25 eller kallare), men bubblorna sprack inte på en gång i alla fall även om de inte heller riktigt frös till is.






Självklart blev det också lite Chansabilder:

 Snönos.

 Äter snö. 

 Bus.

 Intensiv blick.

 Lite kall om tassarna blev hon.

 Spanar.

 Ståtlig hund.

 Full fart.

Springer fort.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kicki från forumet (hedakicki) fotade också såpbubblor häromsistens, det blir himla läckra bilder när de fryser/är på väg att frysa. :-)