onsdag, februari 24, 2016

Träning

I går var det träning som vanligt på tisdagar. Min och Chansas träning blev inte så effektiv eftersom hon var lite för stressad. Vi körde i alla fall lite framförgående, lite apportering och filade på positionen i fritt följ med hjälp av spegeln. Jag tränade också lite på avlämningar av uppletandeföremål. Jag fick ett tips från Lena Kerje på Tåmelägret i somras om att lära henne att själv trycka in föremålet i höger hand och sedan gå runt mig till vänster sida för att bli skickad igen. På det viset sparar man in några sekunder, men jag tycker att den stora fördelen är att det är snygg och flyter på bra. Vi tränade på det ganska flitigt i höstas, men har inte tränat på hela hösten. Det spelade tydligen ingen roll, för Chansa kom ihåg hur man skulle göra och gjorde det riktigt snyggt. Inte helt perfekt än, men det kommer att bli riktigt bra.

Jag hade kameran med mig, men bilderna blev inte särskilt bra på grund av det dåliga ljuset. Särskilt bilder i rörelse blev oskarpa och dåliga, men några bilder blev relativit okej i alla fall.

 Tränar på att sitta kvar när jag kastar apporten. 

 Tränar på att låta bli apporten tills hon får kommando.

 Apporterar.

 Caxa ser butter ut för att Chansa får träna medan hon får titta på. 

 Paus i träningen. 

 Caxa kopplar verkligen av i pausen.

Medan jag städade fick Chansa ligga på utställningsbordet (i alla fall tror jag att det är vad det används till) för att inte håra ner så mycket. 


Idag tog vi en tur med sparken bort till legdorna där vi promenerade en stund innan vi sparkade hem igen. Det var riktigt härligt väder ute och det blev en lite längre promenad än jag egentligen hade tänkt.

 Snöansikte.

 Ser helt galen ut.

 Bus med brandslangen.

 Jag skulle ta en snygg bild på Chansa och upptäckte först senare att den inte var så snygg med blodig tunga och droppande blod. 

Men hon kan vara fin på bild också. 

Efter promenaden åkte jag in till stan. För mig har året tre stora högtider- jul, midsommar och bokrean och idag började årets rea. Det blev en hel del böcker, men det är några böcker till som jag skulle vilja köpa. Jag orkade nämligen inte bära allt, så det blir antagligen minst ett besök till på bokrean. 

Inga kommentarer: