tisdag, januari 09, 2007

Myrrha löper!

Till min stora förvåning fick jag se ett par blodfläckar på golvet nu ikväll och insåg att Myrrha löper. Det är första gången på flera år som jag verkligen har sett att hon löper, annars har jag bara fått gissa mig till hennes löp.

Att jag fick syn på blodfläckarna förklarar ju också en hel del, t ex varför hon är så luktfixerad och olydig på promenader och varför hon håller på att slicka sig hela tiden. Det förklarar troligtvis också varför schäferhanen som gick bakom oss på promenaden pep hela tiden. Då antog jag att det bara var vanligt schäferpip, och tänkte för mig själv att "min" schäfer Bita skulle minsann aldrig ha pipit på det där viset bara för att det gick en annan hund framför oss (hon skulle i och för sig vrålande ha kastat sig i kopplet, men det behöver man ju inte tänka på).

Det är vansinnigt halt ute nu, så det blev inte någon särskilt lång promenad idag. Myrrha har ju inte ens vett att hålla sig där det är sandat, utan halkar omkring på sidan av gångvägen. Jag är hela tiden rädd att hon ska halka och göra sig illa i knät. Det ser också ut som att hon kanske har lite ont för hon rör sig ganska stelt. Eller så är det bara för att det är så halt. Men jag ska i alla fall försöka hålla lite koll på det.

Inga kommentarer: