fredag, september 21, 2007

Lite uppdatering


Nu har jag varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen, så här kommer en kort sammanfattning av vad jag har haft för mig de senaste två veckorna.: jag har åkt buss, varit i skolan och så har jag pluggat. That's about it.

I alla fall är det så det känns. Det är väldigt mycket att göra i skolan och uppgifterna blir bara fler och fler. Det är förstås för att vi ska hinna färdigt det mesta innan vi åker till England, men det verkar som om det kommer att bli minst lika mycket uppgifter att göra när vi är där också.

Men jag har kanske gjort lite annat än bara pluggat och varit i skolan. Förra helgen hade jag fullt upp. På lördagsmorgonen blev jag hämtad halv sju för att åka till Åbyn för att vara tävlingsledare på Åbyn-Byske BK:s söktävling. Men eftersom jag började jobba klockan fyra kunde jag inte stanna hela dagen, så jag var bara tävlingsledare på aktiviteterna i skogen, d v s söket och uppletandet. Det var faktiskt första gången jag var tävlingsledare på söket och det var riktigt kul. Det är kul att vara figurant också, men som tävlingsledare får man ju se alltihop.

När jag kom hem hade jag en timme på mig att packa ihop det jag behövde och sedan gå till jobbet. Myrrha fick följa med. Det var första gången hon var med en hel natt, men hon skötte sig alldeles utmärkt.

När jag jobbar natt jobbar jag ju också halva dagen efter, så när jag slutade vid halv ett gick jag direkt upp på klubben. Det var nämligen Skogens Dag på klubben och vi hade tagit på oss att ha försäljning av fika m m. Jag kom dit lagom tills värsta ruschen började, så det blev till att rycka in i köket med en gång. Men det var kul och vi sålde rätt bra.

Myrrha har inte fått så väldigt mycket träning de senaste veckorna, men vi har gått långa promenader i skogen och längs strandpromenaden. Vi har också gjort lite enklare uppletandeövningar på promenaderna så att hon ska få använda nosen. I onsdags var jag instruktör på onsdagsträningen så Myrrha fick mest sitta i Ewelyns bil och ligga inne i stugan medan jag fikade.

Tyvärr har Myrrha börjat reagera lite negativt på att gå till klubben, vilket kanske inte är så konstigt. Jag har i stort sett bara varit där på onsdagarna och varenda onsdag har vi kommit före eller under skotträningen. Och inte har vi tränat heller. Jag går ju mest på onsdagsträningarna för att fika och prata; inte för att träna. Det är alldeles för stökigt med agilityhundarna så nära inpå och Myrrha tycker att det är obehagligt när förarna skriker på sina hundar.

Jag har ju faktiskt inte varit på klubben och gjort något som är kul för Myrrha på väldigt länge, så det är inte att undra på att hon tycker att det är trist/obehagligt att gå dit när det bara smäller och hon får ligga i stugan mest hela tiden. Så i söndags gick vi först en långpromenad i skogen och sedan gick vi upp på klubben för att träna och ha lite roligt. När jag kom dit var Maria där och tränade inför lydnadsklass III med Tikka. Jag lånade lite korv av Maria och då tyckte Myrrha verkligen att det var toppenkul att träna.

I lördags jobbade jag på dagen och Myrrha fick förstås följa med. Jag hade faktiskt inte trott att det skulle funka så bra som det gör att ha henne med på jobbet. Hon brukar ju vara lite mesig av sig, så jag hade väntat mig att hon skulle vara lite halvrädd för rullstolen och tycka att det var läskigt med att lyfta en människa med hjälp av sele m m, men hon har inte reagerat alls på det. Istället är hon ständigt ivägen för rullstolen och vill hemskt gärna vara i närheten av brukaren (trots att denna inte bryr sig särskilt mycket om henne). I lördags knuffade hon till och med upp brukarens sovrumsdörr för att säga hej när vi kom. Det låter kanske inte särskilt märkvärdigt, men här hemma knuffar hon aldrig någonsin upp en dörr hur gärna hon är vill komma fram (som valp/unghund gick hon inte ens ut genom en balkongdörr om det hängde en tunn gardin för öppningen).

Okej, det var lite grann om vad vi har haft för oss på sistone. I fortsättningen ska jag försöka uppdatera lite oftare, men det är inte så lätt att hinna med allt. Nu ska jag återvända till studierna och försöka komma på något att göra en litteraturanalys på 2 500 ord om till på fredag.

Inga kommentarer: