fredag, september 07, 2007

Veterinärbesök

I onsdags hade jag tid hos distriktsveterinären för att hon skulle kolla på Myrrhas sår. Typiskt nog så såg såret väldigt fint ut och varade inte alls på morgonen. Men eftersom jag ändå hade en tid så gick jag dit i alla fall. Men det kändes en aning onödigt. Veterinären sa att såret såg väldigt fint ut och nog skulle läka snart. Jag skulle tvätta det med jämna mellanrum och inte lägga om såret, utan i stället ha tratt så att hon inte kommer åt att slicka på det. Precis som jag gjort innan alltså.

Sedan var det onsdagsträning på kvällen. Vi skulle också ha möte i PR-Info och samtidigt hade vi också hand om köket. Eftersom jag var där redan innan halv sju fick jag hålla mig inne i stugan under platsliggning med skott. Vid de första två skotten blev Myrrha rädd och eftersom hon var kopplad höll hon nästan på att dra omkull en stol när hon ville gå iväg. Eftersom det kändes som onödigt att hon skulle bli ytterligare skrämd av en sån grej kopplade jag lös henne. Då gick hon och la sig och sedan reagerade hon inte alls på resterande skott, trots att de också körde budföring med skott.

Hennes skotträdsla är verkligen konstig på det viset att man aldrig riktigt vet när hon ska reagera och hur. Och värst verkar det vara på klubben; på andra klubbar reagerar hon ibland inte alls. Kanske kan det ha att göra med att det var just här hon blev skrämd.

Igår hade jag heldag på skolan, så jag tänkte bara gå en kortare promenad med Myrrha på kvällen. Men så blev det inte riktigt. Jag lyckades låsa ut mig (vi har en dörr som går i lås så fort man stänger den) och Jonas var ute på disc golf- banan och jobbade. Eftersom han snart skulle vara klar började jag och Myrrha gå mot Bergsbyn så att han kunde plocka upp oss på vägen hem. Vi hann dock gå i stort sett hela vägen till Bergsbyn innan han var klar så det blev en promenad på ca 1,5 timme istället för den korta promenad jag hade tänkt mig.

Inga kommentarer: