söndag, juni 16, 2013

Sökträning!

Jag och Chansa har inte tränat sök på väldigt länge eftersom vi inte haft någon att träna med, men i tisdags var det äntligen dags att köra igång med söket igen. Visserligen sa hundfysioterapeuten att han var tveksam till sökträning, men jag var så sugen på att träna att jag inte kunde låta bli att göra några markeringsövningar med henne. Hon var mycket taggad och kom ihåg precis vad hon skulle göra.

I tisdags kväll kom också Ella hit för att stanna i två veckor. Chansa och Ella kommer mycket bra överens och Ella är väldigt enkel att ha. Hon har ett väldigt gott inflytande på Chansa genom att hon är så lugn, så promenaden upp till onsdagsträningen på klubben var väldigt behaglig. Dock har nog Chansa lite dåligt inflytande på Ella, för på promenaden i fredags började Ella kampa som en galning med kopplet :-)

 Chansa och Ella.

Ellas närvaro gör att Chansa har börjat äta lite bättre. Mamma klagar ibland på att Chansa stjäl mat, för hon har lyckats stjäla middagsmaten hemma hos mamma flera gånger. Här hemma stjäl hon dock inte alls mat. Jag kan lämna min tallrik på vardagsrumsbordet medan hon ligger i soffan och komma tillbaka till en orörd tallrik. Eller kanske ska jag skriva kunde, för sedan Ella kom har Chansa börjat stjäla hejdlöst. I onsdags snodde hon en korvbit och under natten hade någon av hundarna (förmodligen Chansa) ätit upp alla korvbitar som blev över efter träningen och hon har också snott ett par vattenmelonskal. Jag gissar att det handlar om någon sorts konkurrens. 

I fredags åkte jag med pappa och Maj till Byske för att vara med på examen. Jag hade kameran med mig, men det är väldigt svårt att få bra bilder inne i kyrkan. 

 Hugo och Frans.

 Frans i sin keps, som gör att han ser ut som "Fresh Prince of Bel Air".

 Frans och hans klass sjunger.

 Hugo och hans klass sjunger.

 Koret. 

 Takmålningen.

 Tavlorna ovanför altaret.

 Ett par av fönstermålningarna.

Blombukett. 

Igår var jag och Chansa till hundfysioterapeuten igen och han tyckte att hon hade blivit mycket bättre sedan sist. Hon är mindre stel i musklerna och hon har också mindre ont. Vi får börja cykla igen, men hon får inte dra och hon ska ha sina viktmanschetter på sig, och vi får köra sök om det inte är allt för kuperat. Det var väldigt skönt att höra att hon blivit bättre. 

Efter besöket hos hundfysioterapeuten begav vi oss upp på klubben där det pågick en mentalfigurantutbildning. Chansa skulle vara provhund för A-figgarna, men på grund av ett häftigt skyfall blev allt uppskjutet och vi blev tvungna att fara igen innan Chansa fått leka. Hon var väldigt sugen på det när hon tittade på när de torrtränade på avståndsleken. 

Anledningen till att jag var tvungen att fara var att jag skulle på min kusin Idas möhippa (delvis kombinerad med hennes blivande mans svensexa). Vi skulle gå på ett zumba-pass och det ville jag inte missa. Därefter slappade vi i bubbelpolen i relaxavdelningen innan middagen. Det var en mycket trevlig fest, men jag har tyvärr blivit väldigt förkyld vilket gjorde att jag inte riktigt orkade. 

Idag cyklade jag upp till klubben med båda hundarna på förmiddagen eftersom jag skulle vara testledare på ett kombinerat MH och MT som distriktet anordnat på eftermiddagen. När vi var klara med det blev det sökträning. Chansa gick mycket bra på söket. På första figgen tog hon lösrullen och kom mot mig, men när jag berömde henne vände hon tillbaka och ville ha belöning av figgen och lyckades dessutom tappa lösrullen på vägen dit, men på övriga figgar markerade hon klockrent med lösrullen. Det är nog snart dags att testa med fast rulle, så kanske vi snart är redo för appellsök. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Krya på dig från förkylningen! Skönt att Chansa är bättre också, och lite kul när det inte händer en själv, det där med matstjälandet. :D Kram på er!