tisdag, november 19, 2013

Uppdatering

I helgen har jag och Chansa jobbat i stort sett hela helgen. Det har också varit ganska varmt och det har också regnat, så det mesta av snön har försvunnit och det är mest bara is på vägarna. Det är inte kul att promenera, men jag och Chansa har i alla fall gått till och från jobbet, för cykla med henne vågar jag absolut inte när det är så här halt. Det visade sig dock att haltin, som jag köpte för att underlätta för mamma att promenera med henne, är rätt användbar. Hon kan visserligen dra  även i halti om man inte har kort koppel och hon kan dessutom ta sig ur den, men trots det underlättar den när det är så här halt. 

I onsdags låg snön dock fortfarande kvar och jag var ledig, så jag och Chansa gick en promenad på legdorna. Jag hade glömt att ladda kameran, så det blev återigen bilder med mobilen istället. 

 Soligt och snöigt.

Chansa njuter av snön :-)




Vi tränade lite självkontroll med kongen. 

Snö.

I tisdags var vi på årets första (för oss) inomhusträning på totohallen. Tidigare har det ju varit på måndagar, men i år fick vi tisdagar istället och eftersom jag jobbar natt antingen måndag eller tisdag varje vecka och det är lika många måndagar som tisdagar så passade det mig ganska bra. Chansa löpte så vi höll oss lite i utkanten (så mycket man nu kan i en inomhuslokal), men jag ägnade nog mer tid till att fika än att träna i alla fall. Men den lilla träning vi ägnade oss åt gick i alla fall bra. 

I lördags var det också inomhusträning. Några av de som håller på med tjänstehund på klubben ville att jag skulle hjälpa dem att lära in en passiv markering i spåret, så vi har startat en studiecirkel och vi ska köra några lördagar framöver. Chansa fick också göra lite liggmarkeringar med olika targets och så gjorde vi ett miniuppletande. Jag stannade också kvar en stund efteråt och tränade lite lydnad. 

I veckan har vi också jobbat på trick #13 i vår Trick Challenge. Den här gången var det att spela död, vilket Chansa redan kunde. Dock hade jag lärt henne att göra det på kommando "död", vilket är det kommando jag haft på alla mina hundar. Det är ju dock roligare med "pang" eller något liknande, så när jag lärde Lyle "död" bestämde jag mig för att jag med nästa hund skulle använda "pang" istället, men av gammal vana blev det ändå "död". Därför tog jag det som en utmaning att byta kommando istället och det funkade rätt bra (dock verkar inte jag vara lika läraktig som min hund, för på filmen från lördagens inomhusträning säger jag "död" i alla fall). 




1 kommentar:

Anonym sa...

Åhhh, snöbilden (den sista) är helt magiskt vacker. Jag som helt otroligt amatörmässigt kan verkligen inte se att den är tagen med mobilkamera. Kram på er, skicka hit lite riktig snö om ni får någon. Här är det bara grått och blött.