söndag, december 22, 2013

Fjärde advent



Det är fjärde advent idag och igår kom det faktiskt lite snö, åtminstone så att det blev lite vitt. Därför passade jag på att gå en promenad med Chansa på förmiddagen med kameran. Jag litar nämligen inte det minsta på att snön kommer att ligga kvar särskilt länge (jag hade förmodligen rätt, för i skivande stund spöregnar det- fast det är -4 grader!).

Det är ju dock bara 3 timmar och 45 minuters dagsljus (eller kanske 3 timmar och 46 minuter, för från och med igår så blir det ju ljusare och ljusare), så med tanke på att jag började jobba kl 12 hade jag inte mycket tid på mig att få några bra bilder. Det var en liten stund som det var okej ljus att fota i, men sedan blev det dimma och då var det bara att ge upp tanken att få till någon bra bild.

 En liten strimma dagsljus. 

 Världens snyggaste hund. 

 Lek med kongen. 

 Vill leka mera.

 Poserar.

 Poserar framför en lada. 

 Vill fortfarande leka mera.

Ibland är hon lite närgången...

Trots att jag skulle vara ledig blev jag tvungen att jobba några timmar på förmiddagen i fredags, så sedan passade jag på att gå på stan och fixa lite grejer. Bland annat köpte jag en pilatesboll. Jag har sett en del filmer på you tube på hundar som balanserar på pilatesboll, så jag frågade hundfysioterapeuten om det och han tyckte absolut att det skulle vara bra träning för Chansa. Och det skulle ju inte skada om jag tränade lite också, så därför fick det bli en liten julklapp till både mig och Chansa. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag säkert att träna henne mer än mig själv. 

Första träningspasset för oss båda blev att blåsa upp den. Chansa går verkligen igång på pysande ljud, så hon kastade sig över den så fort jag började pumpa. Sedan fick hon ligga plats medan jag pumpade och då var hon faktiskt jätteduktig. Hon var på helspänn, men låg i alla fall. Det svåraste för henne var när jag tog en paus och sedan började om igen, men hon var ändå jätteduktig och till slut la hon sig faktiskt och kopplade av. 

Sedan ville hon förstås bita i den, så en stor del av det första träningspasset gick åt till att lära henne att hon INTE skulle använda munnen. Men balansträningen var hon väldigt duktig på. Dock har vi förstås bara mjukstartat för att få henne att lära sig att sätta upp frambenen och hålla balansen. 
 Håller balansen med lite stöd mot bokhyllan.

Har lärt sig hålla balansen utan stöd.

I torsdags skulle jag och Adam gå och köpa en julgran, klä den och slå in julklappar, men de granar som de hade att sälja var alldeles för anskrämliga för att jag ens skulle överväga att köpa den för den hutlösa summa som de ville ha för dem. Så vi fick gå hem utan gran, men julklapparna slog vi in i alla fall. Chansa var som vanligt mest i vägen och hon ville helst av allt krypa upp i mitt knä och mysa. Till slut tröttnade jag och gjorde henne till ett paket också:

 Chansa med rosett och adresslapp. Adresslappen var dock blank, jag kunde inte komma på någon som skulle vilja ha ett mallemonster i julklapp :-)

 Det bekymrade henne inte mycket att ha en rosett om halsen och en adresslapp i pannan; det går bra att ligga i soffan och tugga tuggben ändå. 

Hon gick omkring så här en stor del av kvällen (och hon var inte alls brydd om det; det var jag som tog av henne när vi skulle gå ut). 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahahaha, vad gulligt med lapp och snöre. Uzie hade nog varit likadan, bara stått ut och inte brytt sig. God jul på er båda två!