fredag, maj 16, 2014

Uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, så jag tänkte att jag skulle uppdatera lite grann med vad vi har gjort sedan sist. Förra helgen var jag och Susanne ut och spårade med kursen. Jag la också ett spår till Chansa på ca 400 m med en återgång och hon spårade fantastiskt bra. Hon tog alla fyra pinnarna och löste återgången bra, av vad jag kunde avgöra (jag höll inte i linan just då; jag hade lämnat över den till en kursdeltagare för att hon skulle få känna på hur det kändes).

Efteråt stannade jag och Susanne och en kursdeltagare kvar och körde ett uppletande. Chansa brydde sig inte det minsta om att Josefine stod på stigen med Dex och brydde sig inte heller om att det kom en joggare på vägen. Hon var helt fokuserad på sin uppgift och jobbade jättebra.

I söndags fick hon följa med till Drängsmark där jag dömde en lydnadstävling. Det blev en väldigt tråkig dag för Chansa eftersom jag inte hade så mycket tid med henne, men jag tog i alla fall ut henne varje gång jag fick en liten paus. Vi körde lite lydnad i pauserna samt lite innan vi åkte hem (mest fotgående och läggande) och hon var helt fokuserad på mig och gick riktigt, riktigt bra.

I början av veckan bodde mamma hos mig, så Chansa behövde inte vara ensam eller följa med på jobbet. I tisdags och igår hade jag och Susanne kurs igen och vi åkte upp lite tidigare för att träna lite innan. I tisdags gick träningen mycket bra, fast igår blev det mer prat än träning innan. Dock körde vi lite platsliggningsträning med Chansa. Hon fick ligga plats medan Susanne kampade med Jackpot och det var väldigt svårt för henne, men med lite träning gick det riktigt bra. Det är dock inte Jackpot som gör att det är svårt, utan leksakerna. Det var precis lika svårt, om inte svårare, att ligga när Susanne bara viftade med bollarna som när hon kampade med Jackpot.

Idag var det dags för besök hos Tomas, fysioterapeuten. Han började med att titta på henne och konstatera att hon var i väldigt fin form. Sedan masserade han lite och konstaterade att skadan i höger bog är läkt. Det gjorde att han inte behövde koncentrera sig på den utan kunde gå igenom hela henne. Han gick igenom varenda muskel och det enda han hittade var en liten reaktion på vänster karpalled, så han körde lite extra med laser där och så fick jag order om att hålla ett öga på det eftersom vi cyklar mycket. Men hon är helt frisk och i bra form, så vi får köra på som vanligt :-)


Chansa njuter av behandligen.

Jag passade också på att väga henne när jag ändå var där och hon väger fortfarande 24,5 kg. Det är mer än hon någonsin vägt förut, men det är bara muskler och hon har inte ett enda gram överflödigt fett, enligt fysioterapeuten. Det känns väldigt kul att höra att han tycker att jag tar väldigt bra hand om henne :-)


1 kommentar:

Anonym sa...

Vad härligt att hon jobbar på så bra, kul att läsa! Det är klart att det är svårt att ligga still när det viftas med leksaker, det är ju ändå en malle du har. :-) Och så skönt att hon är fit for fight nu, tur att du har din fysio!