torsdag, maj 29, 2014

Onsdagsträning och sök

Igår var det inte riktigt min dag. Eftersom det var onsdagsträning skulle jag och Chansa cykla upp på klubben i god tid, men vi hann inte speciellt långt. Helt plötsligt hamnade Chansa framför cykeln och linan fastnade på något vis i stänkskärmen så det blev tvärstopp och jag mer eller mindre flög över styret. Jag klarade mig dock utan skador, men det var svårt att få loss linan från cykeln och stänkskärmen var så hoptryckt att hjulet knappt snurrade. Jag ringde Susanne och fick skjuts av henne och medan jag väntade lyckades jag faktiskt bända och bryta på lite olika ställen så att cykeln faktiskt började gå. Fast den är inte helt okej, för den låter lite konstigt och vibrerar när jag bromsar.

När jag kom hem efter onsdagsträningen lyckades jag sparka in lilltån i soffan och det gjorde däremot väldigt ont. Och strax därefter öppnade jag en flaska med Loka och det blev som en fontän och sprutade över hela mig, så jag fick byta både byxor och tröja.

Men jag är ändå mycket nöjd med dagen, för träningen gick så fantastiskt bra. Hon var koncentrerad och fokuserad på mig hela tiden. Hon låg platsliggning medan Susanne och Jackpot apporterade precis framför henne och hon låg hur bra som helst fast apporten kastades, Jackpot sprang och Susanne tjoade och uppmuntrade. Och flera gånger dessutom! Jag la henne också vid den gemensamma platsliggningen och hunden bredvid var lite orolig, men det gick bra. Mot slutet reste den sig och matten röt åt den, men Chansa bara låg och tittade på mig! Hon har verkligen gjort enorma framsteg, det lilla yrvädret.


Chansa och Jackpot i Susannes nya bil. 

 Jackpot skulle lära sig att springa mellan benen och ta bollen, men han hade lite svårt att förstå och provade bl a att hoppa.

 Och att göra lekinviter.


Men till slut så fattade han vad han skulle göra. 

 Chansa avlämnar framifrån. Jag tycker fortfarande att hon är lite för långt ifrån, men jag får henne inte närmare eftersom hon sätter sig bakåt. 

 Chansa pussas med Susanne. 

 Jackpot vilar i skuggan. 

 Eva och Vilja. 

 En kines på besök. 

 Jag och Chansa. 

 Eftersom det var så lite folk passade jag på att leka lite på agilitybanan när de flesta åkt hem. Jag hade också tur att få lite fotohjälp av Linnea. 

 Chansa på väg ut ur tunneln. 

 Chansa hoppar, fast hindren var inte riktigt på hennes höjd. 

Idag var det sökträning. Eftersom det är en röd dag bestämde vi att köra redan på morgonen och det passade mig bra eftersom jag jobbar i kväll. Vi blev inte heller så många eftersom några hade annat för sig. Först körde jag ett skick där hon fick hitta figge och markera med lösrulle och sedan blev det två tomskick och så avslutade vi med en hitta-övning. Hon tog lösrullen bra och kom med den och hennes påvis var som vanligt fantastiskt bra. Det första tomslaget gjorde hon jättebra, men på det andra försvann hon och var borta ett tag och när hon väl kom så tuggade hon på något som hon skyndade sig att äta upp innan jag hann fram. 

Sedan fikade vi och så körde vi lite till. Då körde jag två skick med lösrulle och belöning efter påvisat och det gick riktigt bra. Hon tar rullen bra och kommer med den direkt. Hon till och med höll den hela vägen fram, vilket hon inte alltid gör, och hennes påvis är som sagt alltid väldigt bra. 

 Anna och Udo.

 Udo på väg ut att söka figurant. 

 Dex fick prova på sök för första gången. 

 En glad golden hittade Anna i skogen. 

Chansa på väg in efter ett tomslag och får kamp som belöning. 

 Chansa på väg ut på påvis. 

 Lek och bus efter väl utfört arbete. 

Efter söket tränade jag och Chansa lite lydnad på klubben. Jag körde igenom hela appellydnaden och det mesta funkar väldigt bra. Framförgåendet är förstås långt ifrån klart, men sedan jag började träna med att springa runt pinnarna så går det väldigt fort framåt. Hon har börjat gå ut lite längre efter hoppet sedan jag använt target några gånger och hon griper mycket bättre i apporteringen också. Dock sätter hon sig för långt ifrån enligt min smak, så vi får jobba lite på det samt på snabbare lägganden. Och såklart finns det också detaljer i fotgåendet som kan slipas lite.

Chansa hoppar. 

Inga kommentarer: