lördag, juli 05, 2014

Redo för Tåme

I veckan har jag och Chansa jobbat på förmiddagarna och i måndags och tisdags cyklade vi direkt från jobbet upp på klubben och tränade lydnad. I onsdags blev det dock en vilodag och jag passade på att tvätta lite kläder som jag behöver ha med mig till Tåme. 

I torsdags var det sökträning och när jag cyklade upp på klubben spöregnade det så jag var genomblöt redan innan vi börjat träna. Vi började därför med att sitta under tak på altanen och vänta på att det skulle sluta regna. Det gjorde det efter en stund och solen tittade till och med fram. Dock blev man ganska blöt ändå eftersom det var blött i skogen. Och myggen var extremt jobbiga!

Här är några bilder från en tidigare sökträning som låg i kameran när jag tömde den inför Tåmelägret:


Chansa har hittat en figge och får leka med mallebollar.

 Charmtrollet Cornelis.



Igår hade jag en tid hos tandläkaren för att dra ut en visdomstand som det är hål i. Alternativen var att rotfylla eller dra ut och jag valde dra ut eftersom det är billigare och enklare. I alla fall är det normalt sett så, men inte den här gången. Jag fick bedövning och det funkade inte. Jag blev visserligen bedövad i läppen och tungan, precis som jag skulle men i själva tanden kände jag allt. Hon bedövade 7-8 gånger med tre olika bedövningsmedel, men inget hjälpte. Jag fick sitta och vänta en lång stund i hopp om att det skulle ta lite tid innan bedövningen började ta ordentligt (tack och lov att jag hade en bok med mig i handväska), men det hjälpte inte heller.

Slutligen tänkte hon borra upp tanden och bedöva rakt ner i tanden, men jag kände ju hela tiden när hon borrade och när hon började komma långt ner i tanden gjorde det rätt ordentligt ont och hon pallade inte med att plåga mig mer. Så efter 2,5 timme fick jag gå därifrån med tanden i behåll. Dock trodde hon att jag skulle få väldigt ont och tanden ska dras ut så fort som möjligt. Jag har aldrig varit med om att bedövningen inte tagit förut och det är tydligen väldigt, väldigt ovanligt. Hon ringde till och med till tandläkarhögskolan i Umeå och rådfrågade och även de sa att det var väldigt ovanligt. Förhoppningsvis går det bra nästa gång. Hon tyckte att jag skulle gå dit redan nästa vecka, men då ska jag på Tåmelägret och tänker INTE ha tandvärk.

Adam kom hem från Stockholm i torsdags kväll och i kväll har vi ätit en tacomiddag, som vi alltid gör när han är hemma. Annars har jag ägnat dagen åt att packa och Chansa har "hjälpt till", så nu är vi båda laddade för en vecka i Tåme, med träning av brukslydnad och uppletande.


Chansa övervakar packningen och ser till att jag inte glömmer något viktigt, som mallebollar och kampleksaker. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha så roligt på lägret! Jag litar iskallt på fina bilder också. :-)