torsdag, maj 19, 2016

Fullspäckad vecka

I måndags var det sökträning i Drängsmark och jag och Moa åkte dit lite tidigare för att promenera lite med hundarna innan. 

 Jokk tigger godis.

 Chansa tuggar på en pinne och Jokk tittar på. 
Jokk och Chansa. 

Vi var 11 st som skulle köra sök så vi delade upp oss i två gäng och mitt gäng körde i en riktigt rolig ruta. Chansa fick göra tre skick och hon jobbade jättebra, men återigen blev det tjafs med rullen så jag fick skicka henne flera gånger på samma figge innan hon tog rullen. Hon tycker verkligen inte om den här rullen, så det är ett måste att köpa en ny så fort som möjligt. 

 Chansa väntar på att få köra igång.

Chansa söker.

Efter söket försökte jag och Moa ta en gruppbild på hundarna eftersom ljuset var så fint, men det var inte så enkelt.

Den här blev nog den bästa bilden. 

 Jokk och Chansa.

 Jokk tittar bort.

 Moa försöker instruera hundarna.

 Alla tre ser mer eller mindre knasiga ut.

 Och där försvann de...

 Caxa hoppar ut ur bild.

 Chansa och Caxa bestämde sig för att posera lite på egen hand.

Moa försöker få hundarna att posera.

Lilla Rambo-Jokk.

I tisdags promenerade jag och Chansa upp på klubben för att först träna lite lydnad med Moa och sedan vara med på medlemsmötet. Det blev dock mer prat och fika än träning, men ett litet pass körde vi i alla fall. 

Igår promenerade vi också upp på klubben för att döma (och delta i) en träningstävling. Det var hela 16 hundar som var med så även om alla bara körde tre moment så tog det så gott som hela kvällen. Jag och Chansa fick köra sist, efter en liten paus för att vi skulle få tid på oss att värma upp. Vi körde rutan, apportering och hopp och inget av det gick speciellt bra. Jag fick använda många kommandon för att få in henne i rutan, hon tjuvstartade på apporteringen och nosade på marken istället för att hoppa. Jag är i alla fall ganska nöjd eftersom hon uppförde sig bra mellan momenten, vilket var vad jag var ute efter att träna på. Vi fick också köra ett fritt följ med kommendering, vilket gick mycket bra, så på det stora hela är jag mycket nöjd. 

 Tar emot apporten. Foto: Kicki Kvarnström

 Kommer in med apporten. Foto: Kicki Kvarnström

 Hoppar till slut. Foto: Kicki Kvarnström

 Kontakt. Foto: Kicki Kvarnström

Lille Jokk blev trött av att vara på träningstävling.

I kväll skulle jag hjälpa Susanne som vikarierande instruktör på hennes och Evas valpkurs. Vi åkte upp på klubben lite tidigare för att hinna träna innan. Jag och Chansa tränade lite lydnad medan Susanne samtidigt tränade på kontakt på parkeringen. På valpkursen gjorde vi lite nosarbete och åkte bl a ner på Folkets Park för att spåra hårda spår. Chansa fick också visa lite miniuppletande. Efteråt la jag också ett spår till henne. Det gick mest på asfalt, men slutade med ett halvt varv uppe på en låg mur runt en fontän. Chansa spårade riktigt bra och liggmarkeringarna funkade perfekt. 

Inga kommentarer: