tisdag, maj 03, 2016

Spår och sök

Igår blev det spår med Moa, Jimmie och Sanna. Vi körde en bra bit längs soptippsvägen till ett ställe där vi aldrig varit förut. Det var lite blött på vissa ställen, men annars var det helt okej. Jag la ett spår på ca 500 m som fick ligga ca 1,5 timme. Under tiden vi väntade så körde vi budföring och jag och Moa gjorde också några sökmarkeringsövningar. Caxa hann också med att dra iväg och på egen hand spåra Jagas spår, som Sanna just lagt. Hon stack med lösrullen i munnen och kom tillbaka med en spårapport. Senare fick hon gå det spåret med sele och lina och då hittade hon lösrullen där sista pinnen hade legat.

Chansa spårade riktigt bra, fast det gick alldeles för fort. Hon tog dock alla vinklar jättefint och spårade väldigt bra över en stock som jag hade klättrat över. På slutat blev hon dock distraherad och hittade knappt sista pinnen för att hon vimsade runt.

 Fin kontakt hos budföringsmottagaren.

 Flygande rottweiler.

 Caxa vill verkligen ha ståöron som en riktig brukshund.

 Caxa spårar.

 Chansa spårar.

 Chansa är redo att börja spåra igen efter belöning. 

 Chansa får brandslangen som belöning och vill leka.

Jaga

I kväll var det sökträning och jag och Moa åkte upp på klubben lite tidigare för att köra lite lydnad. Jag hann dock inte med någon lydnadsträning för att jag var för upptagen med att prata med folk. Vi var rätt många på söket så vi delade upp oss i två grupper. Vi var i en ruta på Vitberget som jag faktiskt aldrig varit i, vilket är smått förvånande. Det var dessutom en riktigt rolig ruta som jag gärna tränar i när Chansa blivit bra och får köra mer än två skick. 

Dagens träningspass gick bra för alla utom för mig och Chansa. Jag skulle börja med ett tomslag, men hon hade fått vittring på figgen på andra sidan och drog över stigen och tog figgen. Jag skickade därför om henne på tomslaget, men då drog hon iväg och gjorde ett jättestort tomslag. Antagligen fick hon vittring på orienterarna som just varit och satt upp kontroller i rutan, helt obrydda om att vi var där och tränade. Konstigt nog var det ingen av hundarna som brydde sig om dem medan de var i rutan. När det var Chansas tur hade de redan försvunnit bort framåt i rutan utom synhåll, men hon fick nog vittring på dem ändå. När jag lyckats ropa in henne från tomslaget avslutade vi med en enkel hittaövning.

 Dixie fick prova på nybörjarövningar.

Caxa är redo att söka.

 Caxa på påvis.

Chansa hittade Linnea. 

Inga kommentarer: