fredag, juli 20, 2007

Pudelbus

I helgen ska jag vara hundvakt till Tina och Pepsi. De blev lämnade här på eftermiddagen när jag hade slutat jobba och Pepsi hade inget emot att bli kvar här. Tina däremot låg vid dörren och såg ledsen ut en stor del av eftermiddagen. Men sedan accepterade hon att hon skulle vara här och började vara lite mer social.

Myrrha tycker att det är rätt kul med pudelkompisar. Som vanligt när vi har någon annan hund här vill hon ligga och mysa tätt intill. Och när vi var ute så lekte hon och Pepsi en del. Men hon har inte riktigt samma lekstil som pudlar, så ibland blir hon sur för att hon tycker att Pepsi går över gränsen för hur burdus man får vara. Tina och Myrrha brukade leka förr i tiden, men nu ville Tina mest bara stå bredvid och titta på när de andra två lekte.

Ska vi leka?
Myrrha och Pepsi leker.
Attackpudel
Tina tittar på.

Inomhus märker man knappt av att det är tre hundar här för de sover mest hela tiden. Pepsi vill gärna vara där man är, men hon ligger utsträckt på golvet så hon märks knappt och Tina har hittat ett undanskymt hörn i vardagsrummet där hon ligger. Det enda som irriterar mig med pudlarna är att de inte äter. Myrrha har ätit både lunch och middag och jag har ställt ner mat till pudlarna också, men de bara tittar på maten och fnyser. De är förstås vana vid att ha maten framme hela tiden, men det går förstås inte p g a Myrrha. Så antingen får de svälta eller så får de äta när maten serveras. För närvarande har de valt att svälta; vi får väl se hur det blir framöver. Mitt hundgodis (som egentligen är hundmat) duger inte heller till de nogräknade damerna.

Inga kommentarer: