tisdag, november 17, 2009

Trött och sjuk

I helgen har jag varit tröttare än jag någonsin trodde att jag kunde bli. I lördags var jag på tävlingsledarutbildning på klubben hela dagen. När vi slutade vid femtiden åkte jag och Lena till 33:an och tränade lite. Lyle, som mest hade fått ligga vid min stol eller i sin bur hela dagen, var full av energi. Mest märktes det när jag tränade metallapportering; då nöjde han sig inte med att "bara" morra och kasta omkring den, utan ställde sig också och skällde på den!

Sedan jobbade jag lördag natt, så på morgonen promenerade jag och Lyle från Morö Backe till klubben för att fortsätta på tävlingslydnadskursen. Det var en jobbig promenad eftersom jag hade fått så ont i halsen att det gjorde ont att andas. Dessutom hade det kommit en del blötsnö under natten, så det var rätt tungt att gå.

När jag kom hem på söndagen var jag hur trött som helst och jag gick och la mig klockan åtta (vilket jag förmodligen inte gjort sedan jag var ca 7 år) och sov sedan hela natten fram tills det var dags att stiga upp och gå och jobba. Jag kan inte precis påstå att jag var pigg på att jobba, men när jag kom till Medlefors och började med klimatrollspelet med mina elever och såg hur kul många av dem tyckte att det var kändes det bättre. Men att sedan jobba som personlig assistent på kvällen var betydligt jobbigare.

Det gör fortfarande ont att andas, speciellt utomhus, och jag har också feber och hosta. Jag var glad att jag bara hade två engelskalektioner idag på förmiddagen idag. Mina elever skulle dessutom skriva ett prov, så det var alltså inte så ansträngande för mig, om man bortser från cykelturerna fram och tillbaka till Medlefors.

Lyle blir förstås lite lidande nu när jag är sjuk, för jag har inte orkat promenera med honom varken idag eller igår, utan det har bara blivit kortare rastningar. Det är alldeles för jobbigt när det är så svårt att andas utomhus. Men han klagar faktiskt inte, utan ligger snällt och myser i soffan med mig.

Jag drar mig också lite grann för att gå ut med honom av en annan anledning, nämligen att de nu har grävt ett ännu större hål precis utanför lägenheten så att det är jord och lera överallt nu när det blivit plusgrader igen.Det är förresten inte bara ett hål längre, utan de har grävt upp hela vägen utanför och de har stängt för alla de vägar som jag måste cykla för att komma till jobbet så jag fick ta en lång omväg. Och inte nog med det- det är rätt bullirigt att ha en traktor, en grävskopa och en vattenpump precis utanför köksfönstret. Jag hoppas att de blir färdiga snart, men med tanke på hur det ser ut här utanför så tvivlar jag på det.

Inga kommentarer: