onsdag, februari 20, 2013

Härlig dag!

Idag var det strålande vackert väder och jag och Chansa hade planerat in att gå en promenad med Gittan och Yasper. Vi gick längs skoterspåren bort mot växthusen och var ute i 1,5 timme. Hundarna busade och hade väldigt kul. Jag hade kompaktkameran med mig (systemkameran måste tyvärr lämnas in på lagning, tror jag) och tog en hel del bilder. Här är några av dem:

























Senare på eftermiddagen cyklade jag och Chansa upp på klubben för att gå en kurs i grönt kort. Kommunen kräver att man ska ha grönt kort för att man ska få åka skidor med hund i kommunens spår och numera äger ju inte brukshundklubben spåret runt klubben, så om jag vill åka där så måste jag ha grönt kort. Jag är i och för sig inte jätteintresserad av att åka skidor, men även om det bara blir några gånger så måste jag ju ha det. Jag hann åka lite grann innan kursen (även om jag ju egentligen inte får eftersom jag inte har grönt kort än), men det gick sådär. Jag vet att Chansa är en bra draghund, men hon är också livlig och lättstressad och då kampar hon med linan. Så det var en del kamp med linan, trassla ut linan från under skidorna och lite drag. När hon väl drar går det dock undan, det är nästan så att jag blir lite rädd. Egentligen är jag mest intresserad av barmarksdrag och jag är glad att det verkar som att det ska bli en kurs i barmarksdrag i vår.

Chansa och jag har inte gjort så värst mycket under veckan som gått. Vi har promenerat lite och sparkat en hel del. Vi har också spårat ganska mycket, dock mest korta spår med kort liggtid. I lördags gick vi en extra lång promenad eftersom jag skulle på fest med mina arbetskamrater från Takdropps. I söndags bestämde jag dock att vi skulle ha vilodag, så vi satt i soffan och slappade mest hela dagen. Tur att Chansa är en riktig knähund :-)

Inga kommentarer: