torsdag, februari 07, 2013

Härlig vinterdag

I veckan har vi verkligen inte gjort mycket annat än legat i soffan eller sängen och slappat. Jag jobbade söndag natt och hann bara sova några timmar innan jag skulle iväg på nästa jobb, så det förstörde hela rutinen för resten av veckan.

Igår var vi dock på klubben för första gången på länge. Jag ska vara ledare på en studiecirkel för instruktörer och blivande instruktörer. Det var väldigt kul att träffa lite hundfolk och diskutera hundar och hundträning i ett par timmar. Chansa fick inte göra mycket annat än att ligga bredvid och titta på, men det var ganska svårt för henne. Av någon anledning blev hon mycket störd av Lillemors tre softisar (en anledning kan förstås vara att en av dem morrade åt henne flera gånger, fast inte alla gånger Chansa gick upp i varv p g a dem). Hon var därför faktiskt ordentligt trött när vi kom hem.

På torsdagar brukar jag ju jobba hela dagen, men idag blev det ändrade planer så jag blev ledig på förmiddagen. Jag och Chansa tog en tur med sparken och promenerade också på legdorna en stund. Det gick dock inte så bra att promenera i skoterspåren, men bonden hade kört upp en liten väg för att kunna hämta ensilagebollar, så vi promenerade där istället.

Några bilder och en film från dagen:

 Rullar sig.

 Motljus.

 Mushopp (fast hon jagar snöklumpar, inte möss)

 Lufsar i djupsnön.

 På väg ut i djupsnön.

 Mera mushopp.

Håller på att drunkna i snön.

 Ut i snön!

Full fart.

 Snöansikte.

En liten film på vår sparktur + Chansa som rullar sig.

Det var en härlig sparktur och promenad i solskenet, men den började inte så bra. När jag var på väg med sparken blev Chansa som vanligt uppjagad och stressad och började som vanlig kampa med linan. Samtidigt kom en kvinna (läs surkäring) och på ett mycket otrevligt sätt sa hon "Har du inte fått pli på hunden än?" och fortsatte att vräka ur sig otrevligheter som exempelvis att det måste vara något fel på Chansa.

Jag sa det inte, men jag undrar snarare vad det är för fel på henne, som tycker att det är ett okej beteende att gå fram till någon och vara så otrevlig. Vad jag dock sa till henne var "Vad har du med det att göra?" För jag undrar verkligen på vilket sätt det rör henne att min hund kampar med sin (dvs min) draglina? Hon påstod att hon blev rädd av det, men jag kan inte på något vis se att det skulle vara mitt problem att hon är rädd.

Om min hund kampar med kopplet/linan är min ensak och det påverkar inte någon annan (i alla fall inte en fullständig främling, som aldrig ska hantera henne) och därför blev jag riktigt irriterad för att hon delade med sig av sina åsikter på ett så otrevligt sätt. Det händer då och då att jag får kommentarer om vilken fin och lydig hund Chansa är och det är ju visserligen trevligare, men jag undrar även då vad personen i fråga har med det att göra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om kärringen kunde gå fram till dig och säga det där så var hon nog inte så jävla rädd ändå. Folk borde verkligen lära sig att hålla käft så länge inte hunden stör dem på ett sätt som är otillbörligt. Det vore ju en sak om Chansa hade hoppat eller sprungit mot kvinnan, eller skällt på henne eller nåt sånt. Men som du säger - att hon kampar med sin egen draglina borde ju inte röra kärringen i ryggen. Jävla pucko.

Härlig dag med fint väder, hon rullar sig verkligen grundligt! :D