söndag, maj 26, 2013

Besök hos hundfysioterapeuten

I veckan har det varit strålande väder och i början av veckan jobbade jag natt, vilket innebär att jag haft dagarna lediga. Jag gillar också väldigt mycket att komma hem på morgonen och sätta mig ute på uteplatsen och äta frukost. I onsdags såg min frukost så god ut att jag bara var tvungen att ta en bild:
 Min frukost bestod av en smoothie på jordgubb, banan och blåbär, lite vattenmelonbitar och en kopp te och den åt jag ute på uteplatsen medan jag läste senaste numret av Canis. 

 Chansa tyckte att hon också borde få smaka lite grann. 

 Och självklart fick hon smaka en en bit vattenmelon.

Chansa har blivit lite bättre i rörelserna, men inte helt bra. Jag kan egentligen inte sätta fingret på vad det är, men jag har ändå känt att det inte är riktigt rätt. Hon passar ibland och det är inte alls hennes normala rörelsemönster. När hon "platsligger" drar hon också in höger ben lite grann. Men det är småsaker och jag har ibland tänkt att jag kanske inbillar mig. 

Men jag tänkte i alla fall boka tid hos hundfysioterapeuten som samarbetar med Djurkliniken, men det var inte så enkelt. Han är bara här en lördag i månaden och denna lördag var helt fullbokad. Till hösten ska han dock börja vara här oftare, men jag ville ju inte vänta ända till hösten med att kolla upp henne. Jag hade dock tur, för i slutet av veckan fick jag ett mail om att det blivit ett återbud och jag kunde få den tiden. 

Jag ville förstås gärna ta den tiden, men jag skulle också vara testledare på vårt MT. Dock skulle jag dela på dagen med en annan testledare så jag tyckte att det borde gå bra. Men när jag kollade upp om det var okej att han kunde vara testledare på eftermiddagen så visade det sig att han var bortrest :shock: 

Jag blev verkligen ledsen och besviken, för om jag inte skulle kunna kolla upp henne hos fysioterapeuten så skulle ju i stort sett hela säsongen vara förstörd. Det löste sig i alla fall till slut genom att David, som dömde elitspår i Umeå, lyckades hinna tillbaka för att vara testledare på den sista hunden så att jag skulle hinna till fysioterapeuten. 

Jag var väldigt glad för det, men Chansa uppskattade inte att bli tafsad på av en främmande karl. Hon var lite bångstyrig i början, men sedan slappnade hon av och lät honom massera henne. Hon reagerade dock ganska ordentligt av smärta en gång och han kunde konstatera att hon hade fått en ordentlig smäll. Han var lite orolig för att skadan skulle ha felbelastat andra muskler, framför allt i bröstryggen, men det visade sig att det var bättre än vad han först trodde att det skulle vara. Han tyckte också att hon är välmusklad och fin i kroppen.

Vi har i alla fall fått rådet att börja promenera med viktmanchetter och så ska vi ta det lite lugnt ett tag. Spår och lydnad får vi träna, men han avrådde från att köra sök än på ett tag. Cykla tyckte han att jag skulle undvika, men om jag var tvungen (jag har ju oftast inget annat sätt att ta mig fram på) så ska hon ha viktmanchetterna på och jag skulle se till att hon inte drar. Vi fick också boka en ny tid hos honom i mitten av juni.

När vi kom hem igår kväll var Chansa väldigt trött. Först steg vi upp klockan sex på morgonen för att fara till klubben där hon fick spendera mesta tiden bakom kompostgaller och sedan fick hon massage hos hundfysioterapeuten. Så hon somnade gott i soffan och var så söt där hon låg med tungan ute så jag var tvungen att ta ett par bilder på henne. 

Först låg hon på andra sidan så att tungan hängde ut och när hon vände på sig drog hon inte in den. 

En stund senare vände hon på sig igen, fortfarande utan att dra in tunga:) 

Inga kommentarer: