onsdag, maj 29, 2013

Onsdagsträning

Chansa har inte varit hemma så mycket på ett par dagar (på grund av att jag jobbat och haft möten har hon varit hos mamma), men idag var jag ledig. Och eftersom det är onsdag så var det förstås onsdagsträning. Jag och Chansa började med att promenera in till stan för att göra lite ärenden. Först gick vi till veterinären för att köpa viktmanchetter, som hundfyioterapeuten hade rekommenderat.

Sedan promenerade vi vidare till Studiefrämjandet för att lämna in en grön lista och sedan gick vi till Frasses (eller BIg Smajl, som det numera heter) för att äta middag. Därefter gick vi också en sväng på Björkis och köpte hundgodis innan vi promenerade vidare upp till klubben. På vägen dit fick Chansa var lös lite grann. Det var så varmt och hon var lite trött efter promenaden så det var ingen större risk att hon skulle springa som en galning.

 Chansa poserar i skogen på väg till klubben.

Chansa med sina viktmanchetter. 

Eftersom jag hade nyckeln till kassaskåpet var jag tvungen att vara där i tid till skotträningen, så jag passade på att träna lite medan de sköt för Pernillas nya aussie som har lite problem med skotten. Sedan la jag platsliggning med tre andra hundar. Chansa skötte sig alldeles utmärkt. Hon reste sig visserligen en gång (när jag fotade; ibland verkar det som att hon tycker att ljudet av avtryckaren betyder att hon är klar med det hon håller på med), men hon låg inte oroligt och de andra hundarna brydde hon sig inte det minsta om (fast det brukar hon ju inte heller göra om de ligger stilla) och hon brydde sig inte heller om Ulla och Grim som satt bredvid och tittade på, trots att Grim inte var alldeles stilla. 

 Plastsliggning i väntan på platsliggningen.

 Chansa ligger platsliggning med skott med Jackpot, Hades och Bessie. 

Det var också träningstävling, så jag och Chansa var med. Eftersom vi inte så ofta tränar tillsammans med andra behöver hon träna med lite störningar och det vissa saker var väldigt svåra för henne, t ex att Martinas styvdotter satt på marken och att Ulla satt på huk vid hindret för att fota. Det var också svårt för henne att jag hade lagt bollen utanför planen. Hon är visserligen van vid externbelöningar, men hon är inte van vid att behöva vänta i flera moment på att få springa och ta bollen. Ett par gånger när jag sa "bra" startade hon mot bollen och en gång sprang hon också dit, men som tur var hade Jimmies schäfertik precis snott den och burit den till bilen, så hon fick ingen belöning för det. 

 Chansa går fot. Foto: Ulla Lindberg

 Läggande under gång. Foto: Ulla Lindberg

 Apportering. Foto: Ulla Lindberg

 Hopp över hinder (ett väldigt lågt hinder eftersom hon är skadad, fast hon hoppade högt ändå.)
Foto: Ulla Lindberg

Chansa tycker att det är dags att sätta sig på altanen och fika. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Det lät som en mycket bra onsdag! Hoppas att Chansa läker som hon ska nu, med manschetterna och allt. Kram på er.