söndag, maj 19, 2013

Vi är på gång igen

Nu har jag varit väldigt usel på att blogga på ett tag. Det beror till viss del på tidsbrist och till viss del på att vi inte gjort så värst mycket förrän i mitten/slutet av den här veckan. I onsdags cyklade jag upp på klubben för att kolla om det fanns vittringspinnar m m till helgens tävling. Det var strålande fint väder och det kanske var därför som det var så mycket folk där. Jag hade tänkt träna, men eftersom Jenny och Mille skulle göra sin funktionslydnad ville jag inte gå ut på planen innan de var klara på grund av att Chansa löper. Så mest blev det att sitta på altanen och fika, men jag hann i alla fall med ett kort träningspass med lite fritt följ och framförgående. Träningen av framförgående har varit lite vilande under vintern, men trots det är hon faktiskt bättre på det än hon var i höstas.

I fredags var jag ledig så jag och Chansa passade på att ta en cykeltur till skogen för en långpromenad och uppletandeträning. Anledningen till att jag tog cykeln var att träna lite kondition. I onsdags när jag cyklade upp till klubben tyckte jag att hon hade lite dålig kondition, vilket i och för sig inte är konstigt då hon haft vila i princip sedan påsk. Nu har vi i alla fall börjat sätta igång med motion och träning och det verkar gå bra. Jag har inte sett att hon haltat eller rört sig konstigt. Dock kommer jag att ta henne till en hundfysioterapeut i alla fall. Det kan ju aldrig skada att göra en ordentlig genomgång med tanke på hur aktiva vi är.

Jag hade med kameran ut på promenaden, men kom inte ihåg att kolla batteriet så det tog slut. Jag hann dock få några bilder och en liten filmsnutt innan dess.


Chansa tyckte att hunden som lämnat den här leksaken i skogen är korkad- att den saknar snöre och har   några hål i sig betyder inte att den inte går att leka med. 

 Hon var lite påverkad av sommarvärmen som kom så plötsligt, så hon tyckte det var skönt att hitta en stor pöl att plaska i. 

 Tar en liten paus och Chansa väntar på att få lite vatten. 

Hon hittade en handske som satt på en gren och ville väldigt gärna ha den. 

Jag hann precis få en liten film på när hon gjorde det sista, lyckade hoppet innan batteriet helt tog slut. Handsken ville hon helst slita sönder, men istället tog jag den för att ha som uppletandeföremål (handsken har hängt där länge, så ägaren lär knappast sakna den).

Igår var det lydnadstävling på klubben och jag dömde alla klasser. Det var väldigt varmt, så jag fick lite färg, nämligen röd. Och trots att jag drack massor under dagen så fick jag en hemsk huvudvärk. Efter tävlingen tränade jag lite lydnad med Chansa och det gick mycket bra. Det blev dock inte något långt pass eftersom hon blev fort trött i värmen och jag skulle hinna till jobbet för att jobba på kvällen.

Idag blev det också en heldag på klubben eftersom det var MH och jag var A-figge på förmiddagen och testledare på eftermiddagen. Chansa fick en väldigt tråkig dag bakom galler i klubbstugan. Även om hon är i slutet av löpet så ville jag inte ta ut och rasta henne innan alla hanhundar gjort sitt. Hon är dock väldigt tyst och snäll när hon sitter instängd i en kurslokal. Det blev ingen lydnadsträning idag, men hon fick i alla fall komma ut och leka lite med mallebollarna när vi var klara.

I natt jobbar jag och Chansa fick följa med. Jag vet inte om det beror på att hon är trött eller på att hon blivit vuxen och väluppfostrad, men hon uppför sig helt exemplariskt på jobbet. Hon har legat där jag la henne i ett par timmar, trots folk, inklusive jag, har gått in och ut ur rummet. Jag hoppas förstås att det är så att hon blivit vuxen och väluppfostrad, men misstänker att det beror på trötthet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja fy vad dålig du varit på att blogga! :D
Åh vad härligt att läsa att Chansa verkar vara tillbaka i god form, utom kondisen då kanske men det är ju ganska lätt gjort att träna upp den när ni både cyklar och går långpromenader där hon får springa själv/intervallträna.
Jag undrar om det är något med mallar och sakletande, Uzie var likadan och jag vet flera som varit likadana. :-)