fredag, april 18, 2014

Good Friday

På engelska heter långfredag Good Friday och jag har alltid tyckt att det varit lite udda namn på en dag som ska vara lika lång och tråkig som den dag då Jesus hängde på korset (något som jag som den ateist jag är inte tror det minsta på). Men idag känns namnet passande då jag faktiskt haft en Good Friday :-)

Susanne hämtade upp mig halv elva i morse och vi åkte till Bureå och mötte upp Jenny B, Gunilla, Jenny W, Martina, Elisabeth och Helena för att träna hund. Vi delade upp oss i två gäng eftersom vi ville göra lite olika saker. Jag, Susanne, Martina och Jenny B la spår och körde uppletande, medan resten körde patrull.

Jag la ett spår på ca 500 m (jag glömde sätta igång Run Keeper både när jag gick ut spåret och när vi spårade) med 5 apporter. Chansa vimsade på en del i början, men spårade sedan mycket bra. Hon missade första apporten, men sedan liggmarkerade hon de flesta väldigt fint. Den enda som hon inte liggmarkerade var en hockeypuck, för den är hennes leksak som hon inte lekt med sedan förra vintern.

Sedan körde vi uppletande. Scott och Jackpot gjorde jättefina uppletanden, men Chansa hade alldeles för mycket spring i benen. Hon sprang och sprang och hittade då och då föremål. Hon plockade in alla fyra och tuggade inte på dem, men det var som sagt alldeles för mycket spring. Hon behöver mera struktur och fokus, så därför gjorde vi sedan en korridor med fyra föremål och då kopplade hon på nosen på ett helt annat sätt.

 Jenny och Mille spårar och Martina övervakar.

 Susanne och Jackpot spårar.

 Chansa och Scott.

 Scott tittar efter matte och lillasyster när de spårar iväg in i skogen.

 Chansa.

 Lilla Leia.

 Scott hittade föremål i skogen.

 Scott kommer med ännu ett föremål.

 Leta! 
Foto: Susanne Ericson

 Chansa kommer in med en grej. 
Foto: Susanne Ericsson.

 Jackpot hittade också grejer i skogen.

 En grej till!

 Detta är min favoritbild från dagen: Leia i full fart in med bollen. 

 Jenny och Klumpen redo för uppletande.

Klumpen har hittat sin kampleksak. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig Good Friday ni hade, jättefina bilder. Klart att man inte kan liggmarkera en hockeypuck, det förstår väl alla! De är alldeles för roliga. :-)