tisdag, april 01, 2014

Stockholm

I helgen har jag varit på minisemester i Stockholm. Jag och mamma åkte ner på torsdag morgon och åkte hem igen på söndag förmiddag. När vi kom i torsdags mötte vi Adam på Centralen, där vi låste in våra väskor, åt lunch på Jensens Böfhus och sedan shoppade vi. Först i Gamla Stan och sedan gick vi in mot stan, där vi slutligen hamnade på min favoritskoaffär. Jag köpte där ett par svindyra, men skitsnygga, skor:

Vi stannade på stan rätt länge eftersom vi skulle åka med Kim hem till Lotta och Jens (där vi bodde 2 nätter, trots att Lotta och barnen åkt till Pajala) när han slutade jobba. Det blev dock ett helt äventyr, eftersom bilen inte alls gick bra. Den började gå sämre och sämre och när vi till slut blev tvungna att stanna visade det sig att ena däcket saknade 4 av 5 bultar. Antagligen var det någon som hade försökt stjäla däcken när bilen stod parkerad. Det löste sig, men det blev en mycket sen tacomiddag.

På fredagen blev det ännu mera shopping och på lördagen blev det lite shopping, men mest träffade vi folk. Jag gick och fikade med en tjej från hundforumet och det var mycket trevligt att prata hund och skvallra lite. Sedan blev det lite mera shopping innan det var dags att träffa Tilahun och Kirobell och deras lilla bebis och gå och fika (igen!). Lilla Edna var söt som en liten docka!


Min bakelse när jag fikade med Jenny.

 Tilahun och Kirobell.


Lilla söta Edna.

Jag hade kameran med mig, men det var bara på torsdagen som jag orkade släpa på den. Jag fotade en del, men det blev mest bilder på arkitektur. 
 Kyrka i Gamla Stan

 En annan kyrka.

 En av de smala gränderna i Gamla Stan. 

 Gåsgränd.

 Också Gåsgränd. Synd bara att det var en massa bråte i gränden. 

 Kärlekshänglås på en bro. 

 Riksdagshuset.

 Detalj från porten vid riksdagshuset.

 Det var lite grönare än hemma.

 Vy från bron vid riksdagshuset.

 Husfasad.

 Balkong.

Små figurer på en fasad. 

Chansa har varit hos pappa och Maj medan jag har varit borta. Det är aldrig roligt att lämna bort henne och det blev ännu värre att lämna henne när hon haltade så hemskt. Hon började halta i söndags när vi hade varit ute på en kort kvällspromenad. Jag hade kastat snöklumpar till henne så det var antagligen då hon gjorde sig illa. Hon haltade riktigt ordentligt i flera dagar och eftersom det var på samma ben som hon skadade när hon sprang ihop med Yasper var (är) jag riktigt orolig. Hon haltade mindre när jag lämnade henne till pappa och när jag fick tillbaka henne igår så haltade hon nästan inte alls, men hon rör sig fortfarande inte bra. 

Vi ska dock till Tomas, fysioterapeuten, på torsdag och kolla upp henne. Jag bokade en tid förra veckan innan jag åkte, men eftersom han bara är där på torsdagar och fredagar så hann jag inte gå dit innan jag åkte till Stockholm. Jag hoppas verkligen att det är något helt annat än hennes gamla skada, något som är enkelt och går fort att åtgärda. 

1 kommentar:

Jenny sa...

Det var superkul att ses igen! Skorna var ju jättesnygga, jag förstår att de kostade en del. Och kul att se foton, man ser aldrig riktigt sin stad tycker jag. Kram på er, lycka till hos fysion på torsdag.