måndag, augusti 11, 2014

Lite svalare

Det har börjat bli en liten aning svalare och det känns riktigt skönt. Nu går det att börja träna lite mer utan att man blir helt slut (jag alltså; Chansa orkar det mesta trots värmen). På måndag kväll tränade vi lydnad på Coop. Det blev fotgående, framförgående och platsliggning. Chansa var jätteduktig och fokuserade på mig trots att det var både folk och bilar runt omkring.

På tisdag kväll jobbade jag och eftersom det var väldigt varmt fick inte Chansa följa med. Jag ville inte cykla med henne i sådan värme. Min brukare var väldigt besviken för att hon inte följde med, så på onsdag kväll fick hon följa med, men jag cyklade inte med henne. Jag gick dit och drog cykeln med mig, för på kvällen när vi skulle hem var det ju lagom temperatur för att cykla.

I torsdags var det sökträning och Chansa var riktigt duktig. Hon har dock fortfarande lite problem med att markera med fasta rullen, så jag tror att vi får gå tillbaka till att använda lösrulle ett tag. I helgen har jag jobbat och Chansa har fått vara ensam hemma ganska mycket. Men vi har också tränat en hel del, bl a hårda spår, miniuppletande och lydnad.

Vi har också kört lite friskvård genom att promenera lite med viktmanschetterna och tränat på pilatesbollen.

 Träning på pilatesbollen.

 Knasbollen Chansa hittade på en alldeles egen övning... 

På Tåmelägret fick jag tips av Emelie att låta Chansa kampa med en grej i lina runt ett träd. Jag har tidigare varit restriktiv med att kampa eftersom det är jobbigt och ofta blir konflikt mellan oss när det gäller släppandet, så när hon har fått kampa så har det varit under ordnade former med mycket regler. Det har dock inte gett henne utlopp för hennes behov av att slita och dra, så den här leken blir ett slags berikning för henne. Det har också gjort nytta, för hon blir inte längre helt blank i ögonen och/eller klapprar med käkarna när hon kampar och hon har blivit bättre på att släppa. 






Men det finns också nackdelar med leken. De flesta kampleksaker håller tyvärr inte för så våldsam kamp, så jag har börjat använda en repknut med ögla. Den håller bättre, men håller på att börja remsa upp sig, så jag gissar att livslängden är begränsad även för den. Dessutom snurrar den in sig i linan och/eller kopplet och det händer att den fastnar så att hon inte ens kan släppa den fast hon försöker.

 Repknuten har fastnat i kopplet och linan. 

Vi passade också på att träna på att jag kastar saker som hon inte får ta förrän hon fått lov.



Väntar snällt på de magiska orden "ta den".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa hundar har ju väldigt stort "riva och slita-behov", kul att ni hittat något som funkar för er även om den trådar upp sig. Har du testat en hård flätad fleecefläta?

Vickan sa...

Fleece håller inte ens för att kampa med henne när jag håller i den, så den håller knappast för att hon ska få kampa själv. Sol hade någon idé på hållbar kampleksak, som Chansa skulle få vara testpilot på, så jag hoppas på att det ska funka :-)

Anonym sa...

Aj då, jäkla mallar att vara marodörer :D Jag tänkte faktiskt på att Sol syr kampbusar, vet inte varför jag inte sade något.