måndag, augusti 04, 2014

Fullspäckad helg

I torsdags kväll cyklade jag och Chansa upp till Morö Backe och hälsade på Cicci. Hennes barn var överförtjusta att få besök av en hund och Chansa tyckte också att det var kul att umgås med barn som faktiskt ville vara med henne. Och hon är verkligen en otroligt snäll hund. Ciccis pojke är autistisk och lite impulsiv och vid ett tillfälle stoppade han in handen i hennes mun för att känna på tänderna längst in (jag tror i alla fall att det var det han ville göra) och hon gapade bara snällt. Och trots att vi höll noga koll så hann han också sätta sig på henne en gång (och det var inte frågan om att mjukt och försiktigt sätta sig, utan han kastade sig ner på henne), men hon bara låg kvar och vände sig bara om och tittade på honom.

Vi var också ute på gården så att de fick kasta boll med henne. Jag hade tagit med bollkastaren, för jag tycker att den är ett utmärkt hjälpmedel för barn. Dock fick Chansa ha lina på sig eftersom det är nära både till grannar och gångvägar och det var lite krångligt, men det funkade.

 Elias kastar pinne till Chansa. 

 Alva kastar boll. 

Elias försöker mata Chansa med maskrosblad. 

När barnen hade gått och lagt sig satt jag och Cicci ute på altanen och pratade med varsin god drink. Hennes granne kom också över för att han ville hälsa på hunden och till min stora förvåning kallade han henne för en "fin liten malletjej". Det är ytterst få gånger jag har träffat på någon utanför brukshundsvärlden som vetat vad hon är för ras. 

I fredags åkte vi ut till pappas stuga för att äta middag där. Chansa trivs väldigt bra där eftersom hon får vara lös hela tiden och dessutom går det att bada. 

 Liam fiskar.

 Isabell fiskade också. 

 Chansa ville vara med när pappa spolade med slangen. 

 Hugo och Erik kör labyrintspelet, men lyckades inte alls lika bra som jag och Fia. 

 Chansa i gräset medan vi plockade lite hallon. 

 Knäpphunden kastade sig i vattnet för att ta en flytboj i frigolit. Men hon simmade också gärna efter bollar som jag kastade med bollkastaren. 

 Alla vid middagsbordet: Frasse, Liam, Lina, Erik, Matte, Hugo, Fia, pappa och Maj. 

 Chansa fick bara ligga bredvid middagsbordet.

För en gångs skull fick hon ha en boll att leka med för sig själv, så den bollen finns inte mer. 

Det var varmt och skönt att sitta ute och när det på kvällen började åska och regna så var det skönt att sitta ute med varma filtar så vi blev kvar där ganska länge, så det blev rätt sent innan vi kom hem till mamma i Lappvattnet. 

På lördagen var det riktigt varmt och Chansa fick sitta ute i lina på gården i stort sett hela dagen så att lilla Edna skulle kunna få krypa omkring fritt inomhus. Men Chansa fick i alla fall lite aktivering när vi lekta kurragömma/sök med henne. Vi tränade sök i onsdags och Chansa fick väldiga problem med att ta sin fasta rulle, så jag ville träna lite markeringar. Det blev dock inget "riktigt" sök, eftersom vi körde på gården och även inomhus i gamla ladugården och dessutom var det två figuranter på samma ställe. Men Chansa tyckte att det var kul, fast det inte riktigt stämde med hennes förutfattade mening om hur sök går till, och hon fick träna på att markera med fast rulle. 
 Chansa var övertygad om att någon hade gömt sig inne i lagårn och det hade hon alldeles rätt i. 

Chansa har hittat Fia och Isabell bakom uthuset. 

Jag försökte också fota ugglan som höll till nere på legdan för att fånga råttor till sina ungar. Den var väldigt orädd och man kunde komma ganska nära den, men jag lyckades trots det inte få till några vidare bra bilder. Detta var nog den bästa: 

Igår var det dags för lilla Ednas dop i Burträsk kyrka. 
 Kirubell och Edna.

 Prästen, Kirubell, lilla Edna och Tilahun. 

 En mycket snäll Edna låter sig döpas. 

Söt som en liten docka. 

Efter en långtråkig timme i kyrkan (så långtråkig att Fia efteråt lovade Hugo och Frans fina presenter om de INTE konfirmerar sig) blev det lunch och fika hemma hos mamma. 

Till fikat blev det hemmagjord prinsesstårta.

Mamma och Edna med en av nallarna hon fick i doppresent. 

Även igår fick Chansa sitta ute i linan, men eftersom det var ännu varmare än i lördags låg hon mest i skuggan under husvagnen. Fast hon tackade inte nej till lite kamplek med Isabell. 




Inga kommentarer: