söndag, december 21, 2014

Hemma igen



Nu är jag och Chansa hemma igen efter att ha "firat jul" i Lappvattnet. Igår spelade vi spel i princip hela förmiddagen. Jag och Chansa gick dock en promenad i skogen på ca 45 minuter (klantiga jag glömde min mössa, så det blev lite kallt om öronen).








När jag kom in igen dekorerade jag tårtan. Jag har aldrig använt sugar paste, men jag har länge varit sugen på att försöka mig på det. Dock har jag ju sällan anledning att göra tårta, så nu när vi skulle samlas allihop passade jag på att göra ett första försök. Jag fick dock en del hjälp av Isabell. Det var riktigt roligt att pyssla med, men det krävs nog lite mer övning för att det ska bli riktigt bra. Snögubben lutade lite grann och liknade nästa mer en fågel än en snögubbe, eftersom Isabell gav den stora runda, blå ögon och moroten jag gjorde liknade en näbb. Men den blev väldigt söt i alla fall. Tårtan hade jag fyllt med skumtomtefluff och After Eight-fluff och det smakade i alla fall bra, även om dekorationerna kunde ha varit snyggare.

Vår lilla lutande "fågelsnögubbe".

På eftermiddagen kom pappa och Maj också och lämnade julklappar och åt middag. På kvällen fortsatte vi att spela spel och jag, Erik och Fia kom inte i säng förrän klockan två. 

Idag var det lite kallare och faktiskt sken solen, så när alla andra åkt hem passade jag på att gå en långpromenad i skogen med Chansa innan jag också åkte hem. Dock hann jag knappt ut förrän det började skymma (den 21:a och 22:a är ju årets kortaste dagar och med bara ca 3,5 timmars dagsljus  hinner solen knappt gå upp innan den börjar gå ner igen).

Solen är på väg att försvinna.

 Rimfrost i morrhåren.

 Snöbus.

 Full fart.

 Chansa njuter verkligen av att snön äntligen har kommit. 

Snönos. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni verkar ha så roligt tillsammans, du och din familj. Härligt! :-)
Jag tycker att er fågelsnögubbe blev jättefin i alla fall, och det låter gott med After Eight-fluff. God Jul på dig och Chansa!