torsdag, februari 05, 2015

Träning

I veckan har det blivit en hel del träning. I tisdags var det som vanligt inomhusträning på totohallen. Jag och Chansa promenerade dit och eftersom det var min uppgift att låsa upp så var vi där först. Jag passade på att träna lite mer utrymmeskrävande moment innan det kom mer folk. Exempelvis gjorde jag några platsliggningar med långa avstånd och det gick jättebra. Hon låg fast Jenny och Klumpen kom in, hon låg när Klumpen sprang emot Jenny och hon låg fast de lekte. Senare la jag också en platsliggning tillsammans med Perle och Klumpen. Då nosade hon till lite, men låg ändå bra i ca 3 minuter, trots att Carola och Penny kom in under tiden.

Jag har aldrig tränat med att någon annan ställer ut rutan, så Jenny fick göra det. Dock finns det inte så många ställen att ställa upp rutan på, så jag antar att hon ändå kände igen situationen. Första skicket stannade hon just före rutan, men med ett extra kommando gick hon in. Nästa skick riktade jag in henne genom att klappa henne på bröstet och säga "ser du? Jag väntade på att hon skulle rikta mot rutan innan jag skickade henne och det fungerade jättebra. Jag vill dock helst inte rikta in, men det går säkert att jobba bort när hon blir lite mer säker på momentet.

Jag är mycket nöjd med träningspasset. Chansa var fokuserad och gjorde allt hon skulle trots störningar. Mest imponerad är jag av att hon klarade av att göra kontaktövningar fast Jenny och Hades tränade transporter med utlagd skyddsärm. Hon blev lite störd varje gång han fick bita i ärmen och tittade ditåt, men vände sedan direkt tillbaka uppmärksamheten mot mig. Hon klarade också att gå fot i närheten av Hades och skyddsärmen. Jag är verkligen jättestolt över både henne och mig själv!

Senare på kvällen skulle Lena och Jenny informera och visa lite skydd efter att det varit lite diskussioner om det på vissa facebookgrupper. Då fick dock Chansa ta på sig Back On Track-täcket och sitta i Jennys bil, för att bara sitta på sidan av och titta på när andra hundar får kampa och bita är mer än hon klarar av.

Igår var det studiecirkel för instruktörer på klubben, men före det passade jag och Jenny på att träna lite.  Först käkade vi på Korvgubben och sedan åkte vi upp på Folkets Park och tränade på parkeringen. Jag ville göra ett fritt följ med kommendering, men Chansa var alldeles för speedad för att klara av att koncentrera sig. Jag gick en liten promenad med henne för att hon skulle varva ner och det hjälpte lite grann, men hon var ändå alldeles för mycket uppe i varv. Jag gick linförighet medan Jenny kommenderade, men jag följde inte hennes order utan gick som jag ville. Bitvis gick hon fint, men det kom en del ljud och hon trängde en hel del och när jag råkade trampa henne på tassen började hon kampa med kopplet. Ett plus dock för att hon inte bryr sig ett dugg om den som kommenderar.

För första gången körde vi också rutan med band i kanten. Första gången hade jag ingen target och hon sprang fint ut genom rutan, men när hon inte hittade något där tog hon tag i bandet runt rutan istället. Jag skickade några gånger med target och då sprang hon ut, fast en gång sprang hon runt rutan istället. Det är uppenbart att vi behöver träna på att det är band på rutan, för så kommer det ju att vara på tävling. För att hon skulle lära sig att banden inte är en gräns la vi ut dem utan koner och körde budföring över dem och då sprang hon som en kanonkula utan att bry sig det minsta om banden.

Jag körde också en apportering och det är det enda jag är nöjd med från det träningspasset. Visserligen tuggade hon lite grann när hon kom in till sidan, men med tanke på hur jobbigt speedad hon var under hela passet så var det helt otroligt att hon kunde sitta kvar när Jenny överlämnade apporten och när jag kastade den utan att säga stanna innan.

Idag blev det dock ingen träning, bara motion. När jag slutade jobba kl 13 visade sig solen och det var fortfarande ljust så jag och Chansa tog en sparktur runt Anderstorp. Det var rätt bra före och Chansa var verkligen sugen på att dra lite grann, så det gick riktigt fort. Sedan blev det en till kortare sparktur i kväll.

 Härlig tur med sparken.

Svalkar sig efter sparkturen. 


Chansa snodde ett uppletandeföremål från träningsväskan, men var så försiktig med den att hon fick behålla den. Och otroligt nog så är den lilla råttan från IKEA fortfarande hel!

Inga kommentarer: