söndag, april 26, 2015

Rambokurs

Idag var det dags för Rambokurs igen. Först var vi på ett område där vi klättrade lite på cementblock, SJ-pallar, järnrör samt en massa däck. Chansa var som vanligt helt orädd och valde att hoppa upp även på ställen där jag inte hade tänkt att hon skulle. Vi klättrade t ex upp på höga staplar med SJ-pallar som stod mot en vägg och när vi kom upp till toppen valde hon att hoppa vidare upp på plåttaket också.

Det enda Chansa inte gillar är att bli lyft. Det går bra att lyfta henne ner och hon tillåter att jag ger henne en putt i rumpan för att hon ska komma upp, men bli lyft från marken vill hon inte. Dessutom började hon löpa i fredags och när hon just börjat löpa är hon inte så förtjust i att hanteras. Jag har övat på att lyfta henne sedan förra gången, men det behövs mer övning på det (den träning vi hittills har bedrivit har mestadels resulterat i att hon kastar sig på rygg på mina fötter när jag försöker lyfta upp henne).

Sedan åkte vi till ett annat ställe där det fanns ännu mer saker i olika material av hoppa upp på och balansera på. Det var högar av frigolit, sten, järnrör, cement och trä, vissa täckta av presenning. Vissa underlag var lite ostadiga, men det bekymrar inte Chansa, som kampar lika bra på en vickande träplatta som på marken.

Chansas favoritgrej var dock att springa genom rör, oavsett vilket material de var gjorda av. Vissa rör var ganska stora, men hon klämde sig även igenom rör som egentligen var lite för små för henne. Om hon hade fått välja hade hon krupit genom rör hela eftermiddagen :-)

Jag hade med mig kameran, men det regnade och det är rätt svårt att klättra omkring med en kamera runt halsen så jag hade den bara med mig en stund.

 Chansa, som bara skuttade upp, är glad för att jag äntligen lyckats klättra upp till henne. 

 Ståtlig hund, som bara vill hoppa vidare till nya äventyr.

 Chansa hoppade lätt över till däckhögen...

 ... men det var lite svårare för mig att komma ner. 

 Balanserar på däck.

 Dex får lite hjälp att komma ner. 

 Dex är lite skeptisk.

 Modig Dex. 

 Melker på toppen av en däckhög, med lite stöd från matte och instruktören Susanne.

 Melker.

Elin och Nato med Ebba och Raya i bakgrunden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Verkar som världens roligaste kurs verkligen!