lördag, juli 18, 2015

Sista semesterveckan

Nästa vecka är min semester slut och det känns i och för sig helt okej, men jag hade gärna haft lite mer sommar under tiden jag var ledig. I veckan har det i och för sig liknat sommar lite grann, men ändå inte riktigt.

I måndags tyckte jag att vi hade vilat upp oss tillräckligt efter Tåme, så det blev ett lydnadspass på kvällen. Fast om jag ska vara riktigt ärlig så lekte vi mest. I tisdags grillade vi korv med Jimmie och Moa. De la spår till sina hundar, men jag kände inte för att spåra så jag och Chansa gjorde uppletande istället. Det gick dock inte särskilt bra. Hon hade inget tempo och det sista föremålet hittade hon inte utan hjälp av mig. Men det kan bero på att jag och Jimmie vallade rutan och la ut föremålen och sedan grillade vi korv och väntade på att Moa och Caxa gick sitt spår innan vi gjorde uppletandet.


 Eld.

 Chansa.

 Vi lekte lite med hennes nya bollar i det höga gräset medan vi väntade.

 Jag försöker få Liten intresserad av spårpinnar. Inte världens bästa bild kanske, men på nåt vis gillar jag den ändå. 

I torsdags var det sökträning och jag hade önskemål om att vara i "djävulsrutan" eftersom Chansa var halt när vi var där med Tåmegänget. Tyvärr gick hennes sökrulle sönder så jag kunde inte riktigt träna på det jag hade planerat, men jag är i alla fall mycket nöjd med att hon inte frestades att blindmarkera trots att rullen hängde och slängde framför henne.

 Chansa väntar på sin tur. 

Utsikten i "djävulsrutan" är fantastisk, även om kameran i min mobil inte kan göra den rättvisa. 

Igår var vädret faktiskt lite sommarlikt och jag och Chansa satt ute i solen en stund (grannen med den ilskna hunden är bortrest, så man kan slappna av lite). På kvällen blev jag lite träningssugen, så jag la ett spår till Chansa i området. Spåret gick på gräs, asfalt, grus och sand och var ca 400 m långt. Hon jobbade riktigt bra även om hon missade två apporter. På slutet blev hon också ganska trött, så när hon kom till den sista apporten stannade hon bara och tittade på mig istället för att liggmarkera.

Chansa liggmarkerar en tejpbit på gångvägen.



Hemma har jag och Chansa också tränat på nose touches med föremål. Lena Kerje visade sina avlämningar av föremålen i uppletandet och det var så snyggt och effektivt att jag genast bestämde mig för att jag också ville ha såna avlämanden. Chansa har faktiskt imponerat på mig genom att lära sig riktigt snabbt vad jag ville. Idag har vi till och med förflyttat träningen från vardagsrummet ut på gården och det gick också bra. Vi tränade också lite vinklar i krypet. Hon har riktigt bra teknik och med Lenas tips på att få henne lugnare så tror jag att vi kommer att få till ett riktigt snyggt kryp till slut. Jag nötte också vidare på framförgåendet, vilket däremot känns som ett evighetsprojekt (d v s saktagåendet; att springa ut fort och komma på inkallning är inga problem. Men det gäller nog bara att ha tålamod och att nöta på.

Inga kommentarer: