söndag, oktober 21, 2007

Snö!


Igår åkte vi upp till stugan för fixa lite saker, bl a hämta vinterdäck och eftersom Myrrha var lite bättre så fick hon följa med. När vi var på väg dit började det snöa och Myrrha var verkligen en lycklig hund när hon klev ur bilen i stugan. Hon blir alltid jätteglad när första snön kommer. Nu var det visserligen inte så mycket snö som la sig på marken, men glad blev hon i alla fall.




Idag har jag haft klickerkurs. Eftersom Myrrha fortfarande haltade så fick hon stanna hemma. Men det kändes faktiskt lite konstigt att hålla kurs utan henne, för det är väldigt praktiskt att ha en hund att visa vissa saker med. Fast det fick förstås ändå; man kan ju alltid låna kursdeltagares hundar för att visa. Fördelen med att visa med egen hund är dock att man vet att hunden kommer att göra det man ber den om. Det kan man inte vara säker på om man ska demonstera kontaktövningar med en tio måndader gammal kelpie...

Men Myrrha fick faktiskt komma och vara med lite grann i alla fall. Kursdeltagarna ville ha tips på tricks och konster, så Jonas fick komma med henne så att hon fick demonstrera en del av de tricks hon kan. Hon var ordentligt uppe i varv efter att ha vilat sedan fredag förmiddag. Ett tag stod hon skällde på mig för att hon inte fick jobba. Jag är också lite träningssugen, men även om hon haltar mindre nu så kommer hon att få vila tills vi har varit hos veterinären.

Inga kommentarer: