onsdag, oktober 24, 2007

Veterinärbesök

Igår var Myrrha och jag till veterinären för att kolla upp hennes hälta. Myrrha uppskattade inte alls att gå dit- hela hon skakade och hon kämpade vilt för att komma därifrån. Jag fick helt enkelt hålla henne i knät för att hon skulle lugna sig någorlunda. När det blev vår tur fick vi gå lite i korridoren och sedan klämde veterinären lite på henne. Sedan fick vi gå hem igen ett tag medan de hade lunch. När jag kom tillbaka var Myrrha nästan helt lugn, lite spänd med försökte inte komma därifrån på något vis.

Myrrha fick lugnande och så fick vi sitta i röntgenrummet ett tag så att hon skulle bli lugn. Ha ha! Det är ju inte första gången hon får lugnande och jag vet av erfaraenhet att det inte riktigt biter på henne. När hon opererade korsbandet och skulle sövas sa Bergdahl att "Hon tålde visst som en hel karl, den här". Då hade han gett henne sömnmedel för en hund på 30 kg (hon vägde knappt 20) och hon låg fortfarande på bordet och kämpade för att komma loss. Och inte funkade det mycket bättre igår. Visst var hon lugn så länge hon och jag var ensamma i rummet, men så fort någon annan kom in vaknade hon till och försökte smita.

Vi fick ta 7 röntgenbilder: en på varje tass, en på varje armbåge, bogen, bröstryggen och rygg/nacke när hon låg på rygg. Det var inte det enklaste att ta alla dessa bilder med en hund som i stort sett var lika vaken som om hon inte fått något lugnande, speciellt den sista bilden (då hon skulle ligga på rygg) då verkan från det lugnande började avta. Men det gick i alla fall. Ibland kan man faktiskt ha nytta av att ha lärt hunden onödiga trick, som att spela död.

Röntgenbilderna visade dock ingenting, men hon reagerade när veterinären klämde och böjde på tassen och tårna när hon var drogad (dock inte innan) så diagnosen blev att ett senfäste i tån har gått sönder. Så nu ska hon äta anti-inflammatorisk medicin i 10 dagar samt vila och koppelrastas i en månad.

Myrrha var så pass pigg när vi tog sista röntgenbilden att hon inte fick någon uppvakningsspruta. Hon var därför ganska vinglig när vi gick hem och när vi väntade på hissen var hon tvungen att luta sig mot en vägg. Väl inne i hissen så ramlade hon omkull. Jag kunde inte låta bli att skratta åt henne för det såg verkligen roligt ut, men hon tittade surt på mig när jag gjorde det. När vi kom in la hon sig i köket och rörde sig inte ur fläcken förrän ca 4 timmar senare.

Men idag har hon piggnat till och redan nu börjar hon bli jobbig av att ha vilat sedan i fredags så jag misstänker att hon kan bli ännu jobbigare framöver. Det bekymrar ju dock inte mig eftersom jag snart åker till England i sex veckor, men det kan ju bli lite jobbigt för husse. Husse blev också lite besviken över vilan eftesrom han hade så mycket planer för vad han och Myrrha skulle göra medan jag är borta.

Igår kväll hade jag klickerkurs och jag kan inte direkt påstå att jag var jättesugen på att hålla kurs eftersom jag är jätteförkyld. Men när jag väl var där var det ändå riktigt kul. Jag har varit förkyld ända sedan i måndags och jag hoppas verkligen att det hinner gå över innan måndag, då jag åker till England. Men nu måste jag återgå till lingvistikpluggandet, som verkligen går trögt just nu, innan jag ska gå på klubbens temakväll.

Inga kommentarer: