torsdag, juni 19, 2008

Morgonpromenad i skogen

Den här veckan har jag också haft ganska mycket att göra, därav den dåliga uppdateringen i bloggen. I söndags var jag testledare på ett MH i Luleå. Och tänka sig, jag kom ihåg hur man gjorde! Jag har inte varit testledare på ett MH sedan någon gång i våras och var rädd att jag skulle blanda ihop det med korningen (för jag har varit testledare på korningar nu i vår). Men jag kom alltså ihåg hur man gjorde, fast nog kändes det lite fjantigt vid hanteringen att bara titta på tänderna och sedan dra händerna efter kroppen.

Det var tio hundar (9 schäfrar och 1 terv), men dagen gick rätt fort ändå tack vare att David inte berättar om varenda kryss han sätter, utan sammanfattar hunden lite kortfattat. På förmiddagen var det ett gäng livliga, kampglada schäfrar, men på eftermiddagen var det några schäfrar som inte var som schäfrar bör vara och det är inte särskilt kul.

I måndags jobbade jag hela dagen och gick därför bara en kort promenad med Myrrha på morgonen och en lite längre på kvällen. I tisdags hade jag kurs, sista tillfället före sommaruppehållet. Jag hade tänkt låta dem prova på agility, men då agilitybanan var upptagen fick jag improvisera och istället köra lite repetition på det vi gjort tidigare.

Jag gick upp på klubben lite tidigare för att hinna träna lite med Myrrha innan kursen, men istället blev det så att jag satt på altanen och gosade med mallevalp, medan Maria och Lena höll sin kurs. Jag hade kameran med mig och tog några bilder på lilla Aija, 9 veckor gammal. Fast det blev inte några särskilt bra bilder för att hon 1) aldrig var stilla eller 2) var alldeles för närgången med kameran. Men ett par någorlunda bra bilder blev det i alla fall.


Igår jobbade jag hela dagen och efter jobbet skyndade jag mig hem för att äta middag, för att sedan skynda mig iväg till onsdagsträningen. Det var sista onsdagsträningen före sommaren och som vanligt var det en tipsrunda. Och det var minsann inga lätta frågor. Jag, Maria R och Lena skrapade ihop 3,5 poäng av 10 (fast skulle haft 4,5 ifall vi inte missat en fråga). Vinnaren fick ihop det imponerande resultatet 5 poäng!

Idag är jag ledig, så jag och Myrrha gick en skogspromenad direkt på morgonen. Förhoppningen var att det inte skulle vara så varmt, men det var ändå för varmt för Myrrha. Det var inte med något högt tempo vi tog oss runt brukshundklubbens elljusspåt. Men när hon fick leka med kampknuten på egen hand var hon inte längre lika trött. Här är några av dagens bilder.

Blommande rönn.

Ett midsommarblomster, som var betydligt finare innan Myrrha lade sig på den just innan jag skulle ta bilden.

Myrrha vilar lite i parken på Erikslid på vägen hem.

"Matte, det är varmt och jag orkar inte mer!"

"Jaså, hade du en kampknut- då kommer saken i ett annat läge."

"Vadå trött? Inte jag i alla fall!"

"Vad skrattar du åt?"

"Har du aldrig hört talas om dödsrullningar? Det är så man dödar kampknutar."

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Jaha så du var testledare andra dagen.. Jag var där och gjorde Vips MH på lördagen.. =)